Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour Afbeelding Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour
Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour

***

plane hotel car


11 Dagen

Deze 11-daagse individuele fly & drive brengt u van Ponte de Lima naar Buçaco. U bezoekt onderweg mooie plaatsen als Guimarães, São Pedro do Sul en Luso. Helemaal omdat we deze reis gecombineerd hebben met de wereldstad Ponte de Lima en Luso, 'the place to be' om lekker in de zon te zitten!Dag 1: Ponte de Lima


Ponte de Lima is een prachtig klein stadje gelegen aan de oever van de rivier deLima, in het noorden van Portugal, in een regio die voorheen Minhoheette,omringd door prachtige natuurlijk schoon. Deze agrarische regio heeft sinds deprehistorie menselijke bezetting en er zijn veel overblijfselen van verschillendeculturen, zoals de verbazingwekkende en iconische Romeinse brug die met zijn omvangrijke 15 stenen bogen met de rivier Lima kruist, en geeft de stad haar naam (Brug van Lima). We hebben een geweldige selectie accommodaties geregeld die niet zonder aankondiging kunnen worden doorgegeven. Van Manor Huizen tot Quintas (Noble Farms) en Casa da Várzea, Casa do Barreiro, Quinta da Roseira of Quinta da Agra, u zult worden ondergebracht op deze locaties vol geschiedenis en verhalen, van maneges in de buurt, tot privézwembaden en idyllische tuinen, van boerderijen tot wijnkelders.


Dag 2: Ponte de Lima


Ponte de Lima is een van de oudste dorpen in Portugal. De pittoreske straatjes zijn kalm en typisch voor de regio. Bezoek het Camões-plein, waar de Noble Fontein zich al sinds 1929 bevind, alhoewel het in 1603 in het Dr. António Magalhães-plein werd gebouwd, destijds een van de belangrijkste toegangspoorten van het dorp. Maak een rondwandeling en de rustige straten zullen u betoveren. Steek de zogenaamde brug van Lima over en vind de pittoreske buitenwijken, vol onbetwistbare architecturale interesse, van Além da Ponte (over de brug), net als de thematische tuin van Arnado, waar de kerk van Santo António u van harte verwelkomt wanneer u voor het eerst de oude brug oversteekt. Als u de tijd niet vergeet, begeeft u zich naar de Capela da Senhora da Rocha (kapel van de lieve vrouw van de rots), waar u niet alleen het prachtige heuvelfort kunt zien, maar ook het unieke landschapsgezicht over de Minho- regio. In Ponte de Lima heeft de gastronomie, overheerlijk en smaakvol, zijn ex libris in de rijst van Sarrabulho, geserveerd met varkenskuit, een gerecht dat rijk is aan smaken en tradities. De lam prei van de Rio Lima wordt ook zeer gewaardeerd. Deze lekkernij kan op verschillende manieren worden bereid, vooral als Lamprey Rice of Lampreia Bordaleza. Ook een opmerking over de kabeljauw van Cebolada, een van de meest traditionele gerechten. Diegenen die van snoep houden, proeven de textuur van de verbrande melk room, beter bekend als Leite-Creme Queimado.
Dag 3: Ponte de Lima


Een groot aantal herenhuizen en kleine paleizen worden tegenwoordig omgebouwd tot aangename wooneenheden, die het economische belang van de regio door de eeuwen heen aantonen, grotendeels geassocieerd met de prestigieuze wijnproductie van deze regio. Het architecturale en culturele erfgoed van dit dorp is behoorlijk rijk, vooral dat van de middeleeuwse periode, en er zijn verschillende monumenten te zien, zoals Casa das Torres (Huis van de torens), ontworpen in een mooie barokstijl door de beroemde Italiaanse architect Nicolau Nasoni. in de 18e eeuw, over het weelderige groene platteland van Minho. Neem de tijd in Santa Marinha de Arcozelo, een klein district van

Ponte de Lima, dat een van de hoogste concentratie herenhuizen van Portugal heeft, en ook de middeleeuwse bruggen van Arco da Geia en de brug van Arquinho. Ook kunt u in Estorãos een mooie en unieke romaanse brug vinden. Als u liever de kustlijn wilt verkennen, rijdt dan 30 minuten om naar Viana do Castelo, de stad die aan de monding van de Lima rivier ligt, ooit de op drie na drukste haven van Portugal, in de 15e en 16e eeuw. Viana do Castelo heeft een goed bewaarde traditie en een rijke cultuur die kan worden ervaren in zijn oude straten, evenals de sterke religieuze oorsprong. Er zijn verschillende hoogtepunten te bezichtigen van monumenten en bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse kathedraal, het gracieuze Praça da Rainha (Koninginneplein), het Praça do Conselho (stadhuis) en de renaissancefontein. Ook kunt u een bezoek brengen aan het charmante theater van Sá de Miranda die in 1885 is gebouwd.


Dag 4: Ponte de Lima - Guimarães


Word wakker in het mooie en rustige Ponte de Lima voor een afscheidsgroet en neem de tijd om naar Guimarães te reizen, de stad waar Portugal is geboren. Wij adviseren een bezoek aan de stad Braga, een van de oudste Romeinse steden van het Iberisch schiereiland en een van de oudste katholieke steden ter wereld. Het is uw tijd meer dan waard, het werd meer dan 2000 jaar geleden gebouwd, werd ooit Bracara Augusta genoemd en was de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallaecia (Galicië). Als u besluit om in Braga te lunchen, probeer dan eens Taberna Belga (Belgische herberg) en vraag naar Francesinha (Franse dame), het typische gerecht uit Porto. Ondanks dat u in Braga bent, wordt deze Francesinha beschouwd als een van de beste aller tijden, zelfs door echte Porto locals. In Taberna Belga vindt u ook een ongelooflijke selectie internationale bieren. Tegenwoordig, een zeer jonge, innovatieve en snelle zakelijke stad, onderhoudt het zorgvuldig zijn adembenemende historische centrum, met verbazingwekkende bezienswaardigheden die een van de historische stadscentra van Portugal vervullen. Ook de Santuário Bom Jesus do Monte (heiligdom goede Jezus van de heuvel) in de omgeving is een zeer mooie en unieke plek. Afhankelijk van het tijdstip wanneer u Guimarães bereikt, maak een wandeling door de binnenstad of zoek een leuke plek om de lokale gastronomie te proberen. Voor het diner adviseren we de Taberna Trovador (Minstreeltaverne) of Cantinho dos Sabores (Smaken hoek). Als u liever zelf naar iets op zoek gaat, zult u er geen spijt van krijgen om bij een gezellig leuk uitziend plekje naar binnen te gaan. Voor de overnachting wordt u ondergebracht in een van de verbazingwekkende Solares van Portugal, Casa dos Pombais, een typisch Solar de Portugal omgeven door verbluffende wijngaarden en prachtige tuinen, gelegen in het hart van het historische centrum van Guimarães, of Quinta de Cima de Eiriz, gelegen in Monte da Penha, waar u de volledige cultuur van het platteland en de meest fantastische uitzichten zult ervaren.

guimareas


Dag 5: Guimarães


Het kan een goed idee zijn om een hele dag in Guimarães te besteden omdat het historische centrum rijkdom zo indrukwekkend is. Guimarães wordt beschouwd als de bakermat van Portugal, gezien het feit dat D. Afonso Henriques hier

geboren is, de eerste koning van Portugal die in 1143 onafhankelijk bereikte. Neem dus de tijd om rond te lopen, u zal het niet gauw beu worden. De must-see plaatsen zijn het Guimarães kasteel, waar Graaf Dom Henrique en Lady Teresa verblijven en waar D. Afonso Henriques waarschijnlijk is geboren. De kapel van São Miguel do Castelo is de kapel waar de eerste koning van Portugal in werd gedoopt. Hoewel deze informatie niet zeker is, wordt hier het doopvont bewaard dat voor de ceremonie werd gebruikt. Ook een bezoek waard is het Palace of Dukes of Bragança, het Santiago's Plein en het Oliveira's plein. Tussen deze twee pleinen ligt de Domus Municipalis, een majestueus monument dat in de 14e eeuw het stadhuis was. En als u niet in Quinta de Cima de Eiriz verblijft, breng dan wat tijd door in Monte da Penha (Penha Heuvel), het hoogste punt in Guimarães.


Dag 6: Guimarães - São Pedro do Sul


São Pedro do Sul is een stad in het hart van de Lafões-vallei, omringd door de massieven van de Sierras van Arada, Gralheira en São Macário. São Pedro do Sul is vooral bekend om zijn thermale bronnen, waarvan het geneeskrachtige minerale water al in de twaalfde eeuw werd gebruikt, het werd ook bezocht door Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, die een charter aan het dorp kwam schenken. De zachtaardige openhartigheid van de Serran-volkeren wordt genoteerd in de broederschap. Hier vindt u vriendelijke en oprechte mensen die altijd bereid zijn waardevolle informatie te geven over de regio en de verborgen plaatsen die een bezoek waard zijn. São Pedro do Sul, het meest bloeiende bloembed van Lafões, bevat oneindige landschappen met duizenden kleuren en geuren van vele bomen en bloemen. Na een lange reis vanuit Celorico de Basto, zijn de thermale baden geweldig om de dag mee te eindigen. De Quinta da Comenda is uw accommodatie voor de komende twee nachten. Een verbazingwekkend herenhuis en nobele boerderij dat dateert van vóór de oprichting van Portugal, in 1143. Het was eigendom van koningin D. Teresa, de moeder van Afonso D. Henriques, de eerste koning van Portugal. Een landgoed voor landbouw en wijnbouw omringt het huis van uitzonderlijke architectonische schoonheid.
Dag 7: São Pedro do Sul


Er zijn vier belangrijke schist dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar ze hebben wat tijd nodig om er te komen. U kunt kiezen uit Aldeia da Pena, Aldeia do Fujaco, Aldeia de Covas do Monte of Aldeia de Covas do Rio. Elk van hen is een bezoek waard maar het is niet nodig om ze allemaal te bezoeken, tenzij u dat echt wilt. Mis het culinaire meesterschap van Geroosterd Kalfsvlees niet, het beroemdste gerecht in São Pedro do Sul. Het geroosterde lamsvlees in de houtoven is ook zeer aan te bevelen. Vraag simpelweg wat u nog meer moet proberen en het enige probleem dat u dan zonder enige twijfel heeft is de keuze tussen de verschillende heerlijke gerechten. Er zijn ook wat gebakjes die u moet proberen, zoals Pão de Ló do Sul, Folar, Caladinhos en Vouguinhas. De wijn van São Pedro do Sul is ook heel karakteristiek, omdat het behoort tot een van de belangrijkste regios. De BOB van Lafões, waar u enkele van de beste nationale scherpe witte en rode wijnen kunt vinden, aangezien deze kleine, granietachtige regio tussen de noordwestelijke hoek van de Dão-regio en het zuidelijke punt van de Vinho Verde-regio ligt verscholen. Qua stijl lijken de

wijnen meer op Vinho Verde, met een hoge zuurgraad als onderscheidend kenmerk. Arinto, Cerceal, Dona Branca, Esgana Cão en Rabo de Ovelha zijn de witte druiven, waarbij Amaral en Jaen de rode wijnen domineren. Als u er nog tijd voor heeft is het prachtige stadje Viseu, op slechts 30 minuten afstand, zeker de moeite waard om te bezoeken.


Dag 8: São Pedro do Sul - Luso


De rustige streek Luso ligt vrij dicht bij het beroemde koninklijke paleis van Buçaco. Op de top van een heuvel en op 1 km afstand van het kuuroord Luso, met een prachtig uitzicht op het bos van Buçaco, staat Vila Duparchy, een prachtig 19e-eeuws herenhuis. Gelegen in het wijngebied van Bairrada en zeer dicht bij het beroemde koninklijk paleis van Buçaco, een must-see van de regio en centraal gelegen in Portugal. Vila Duparchy werd gebouwd door de Franse ingenieur Jean Alexis Duparchy, gedurende de tijd dat hij in Portugal verbleef en toezicht hield op de aanleg van de spoorlijnen in Beira Alta. Het is sinds 1895 in de familie van de huidige eigenaren en dit prachtige huis is omgeven door een prachtige tuin en een privé bos. Neem de tijd om zijn grenzen te ontdekken. Luso is ook de plek waar het beste water van Portugal wordt gebotteld, afstammend van Serra do Buçaco (Buçaco Ridge) en gebotteld door de Sociedade da Água de Luso (Luso Water Maatschappij).
Dag 9: Luso - Buçaco


Bezoek het koninklijk paleis en de bossen van Buçaco. Sinds 1996 geclassificeerd als een gebouw voor publiek belang, geïntegreerd in een architectonisch en landschappelijk decor dat in Europa als uniek wordt geacht. Het hotel wordt beschouwd als een van de mooiste historische hotels ter wereld. De architectuur van het paleis wordt gekenmerkt door een mix van elementen verzameld in monumenten zoals de Toren van Belém, het Jerónimos-klooster of het klooster van Christus in Tomar, met geglazuurde tegelpanelen in het interieur, fresco's en schilderijen die verwijzen naar de gouden tijden van de Portugese ontdekkingen. Als u de thermale baden van São Pedro do Sul gemist heeft, kunt u de thermische spa van Luso bezoeken. U heeft ook een geweldig alternatief, dat is om de academische stad Coimbra te bezoeken die een van de grootste steden van Portugal is. Met de grootste nationale Universitaire Pool is zijn levendigheid echt besmettelijk. Over gastronomie gesproken, de regio van Mealhada, waar Luso is gelegen, is een van de meest populaire regios van het hele land. Niet alleen voor de wijnregio BOB (beschermde oorsprongsbenaming) met absoluut verbazingwekkende witte wijnen, rode wijnen en mousserende wijnen, maar ook voor de beroemde Leitão da Bairrada (geroosterde big uit Bairrada), het meest populaire gerecht van de regio. Andere smakelijke opties zijn de Cabidela de Leitão (varken cabidela rijst), de Chanfana (4 tot 5 uur lam of geit in zwarte klei stoofschotels koken), of Negalhos (varkensvlees, geit en chorizo worstjes naar behoren gekruid met peterselie, ui, munt, een beetje olie en paprika). U vindt deze gerechten overal in de omgeving. Kies simpelweg een plaats die uw aandacht trekt en u zult goede bediening krijgen. Toch raden we het restaurant Pedra de Sal of Taberna do Burriqueiro in Luso aan, of op 10 minuten rijden

Leitão da Bairrada. Er zijn ook lokale gebakrecepten, zoals Caramujos, Cavacas da Vila do Luso, Barrigas da Freira, Aletria en Arroz Doce.


Dag 10: Terugreis


Einde toer.Hotels
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Florence en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Overige Informatie
 • Dag 1: Ponte de Lima
 • Dag 2: Ponte de Lima
 • Dag 3: Ponte de Lima
 • Dag 4: Ponte de Lima - Guimarães
 • Dag 5: Guimarães
 • Dag 6: Guimarães - São Pedro do Sul
 • Dag 7: São Pedro do Sul
 • Dag 8: São Pedro do Sul - Luso
 • Dag 9: Luso - Buçaco
 • Dag 10: Terugreis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail