Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen Afbeelding Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen
Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen

***

plane hotel car


10 Dagen


Tijdens deze Fly Drive Portugal ontdekt u het prachtige binnenland van Noord-Portugal. Een streek met ongerepte natuur, waar een indrukwekkend berglandschap door schitterende rivierdalen wordt afgewisseld. Op uw route komt u langs vele kastelen en burchten en bezoekt u leuke plaatsjes met een rijke historie. Hoogtepunten zijn onder andere Braga, Aveiro, Viseu, Lamego, Douro wijngebied, Vila Real, Chaves en Nationaal Park Peneda-Geres.Dag 1: Ponte de Lima (84 km)

Ponte de Lima is een betoverend klein stadje, gelegen aan de oever van de rivier deLima in het noorden van Portugal. Het ligt in een regio die vroeger Minho genoemdwerd, omringd door prachtige natuur. Deze landbouwregio is door mensen in gebruiksinds de prehistorie en er zijn vele overblijfselen van vele verschillende culturen tevinden, een voorbeeld hiervan is de prachtige Romeinse brug die over de rivier deLima strekt met 15 reusachtige stenen bogen. Deze brug voorziet stad ook van zijnnaam (De Brug van Lima).Wij hebben een prachtige selectie van accommodaties geregeld die ongetwijfeldindruk zullen maken. Van landhuizen tot Quintas (soort Boerderijen) zoals Casa daVárzea, Casa do Barreiro, Quinta da Roseira en Quinta da Agra. U zult verblijven indeze locaties, rijk aan geschiedenis en verhalen, in de buurt van paardrijdcentra,privézwembaden, idyllische tuinen, en van boerderijen tot wijnkelders. U zult hetgenot voelen van het echte boerderijleven en de lokale cultuur.

Dag 2: Ponte de Lima

Ponte de Lima is een van de oudste dorpen van Portugal. De pittoreske straatjes zijnrustig en typerend voor de regio. Bezoek de Camões Plein, waar de Nobele Fonteingeplaatst staat sinds 1929. Oorspronkelijk was deze in 1603 gebouwd op het Dr.António Magalhães Plein, een van de hoofdingangen van het dorpje van die tijd. Ookadviseren wij om een wandeling te ondernemen, de rustige straatjes zullen ubetoveren. Steek de zogeheten Brug van Lima over en u zal de pittoreskebuitenwijken van Além da Ponte (Achter de Brug) vinden. Hier is prachtigearchitectuur te vinden, zoals de thematische tuin van Arnado, waar de kerk vanSanto António u van harte verwelkomt wanneer je voor het eerst de oude brugoversteekt. Als je niet verdwaalt in de tijd, begeef je je naar de Capela da Senhora daRocha (De kapel van de lieve vrouw van de rots), waar je niet alleen het prachtigeheuvelfort kunt zien, maar ook een uniek uitzicht hebt over het landschap van deMinho-regio.In Ponte de Lima heeft de gastronomie, sappig en smakelijk, zijn ex libris in de rijstvan Sarrabulho, geserveerd met varkenskuit, een gerecht dat rijk is aan smaken entradities. De lamprei van de Rio Lima wordt ook zeer gewaardeerd. Dit gerecht kanop verschillende manieren worden bereid, vooral als Lamprey Rice of als Lampreia Bordaleza. En om de Kabeljauw van Cebolada maar niet te vergeten, een van demeest traditionele gerechten. Voor degenen die van snoep houden, kunnen ze nietanders dan de textuur van de verbrande melkroom proeven, beter bekend alsLeite-Creme Queimado.

Dag 3 - Ponte de Lima

Een groot aantal herenhuizen en kleine paleizen worden tegenwoordig omgebouwdtot aangename accommodaties, die het economische belang van de regio door deeeuwen heen aantonen, grotendeels worden deze geassocieerd met de prestigieuzewijnproductie van deze regio. Het architecturale en culturele erfgoed van dit dorp isbehoorlijk groot, vooral dat van de middeleeuwse periode, en er zijn verschillendemonumenten te zien, zoals Casa das Torres (Huis van de Torens), ontworpen in eenprachtige barokstijl door de beroemde Italiaanse architect Nicolau Nasoni in de 18eeeuw, over het weelderige groene platteland van Minho. Neem de tijd in SantaMarinha de Arcozelo, een klein district van Ponte de Lima, dat een van de hoogsteconcentratie herenhuizen van Portugal had en de middeleeuwse bruggen van Arcoda Geia en de brug van Arquinho. Ook vindt u in Estorãos een mooie en uniekeRomaanse brug die de moeite waard is om te bezoeken.Als u de kustlijn verkiest, duurt het 30 minuten om naar Viana do Castelo te rijden, destad die de monding van de rivier de Lima ontvangt. Dat in de 15 e en 16 e de op driena drukste haven van Portugal was. Viana do Castelo heeft goed bewaard gebleventradities en een rijke cultuur, deze kan worden ervaren in zijn oude straten, evenalseen sterke religieuze oorsprong. Er zijn verschillende hoogtepunten vanmonumenten en bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse kathedraal, hetgracieuze Praça da Rainha (Plein van de Koningin), het Praça do Conselho(Stadhuis) en de Renaissance-fontein. Ook kunt u een bezoek brengen aan hetcharmante theater van Sá de Miranda, gebouwd in 1885.

Dag 4: Ponte de Lima - Celorico de Basto (98 km)

Van Ponte de Lima naar uw accommodatie, raden wij aan om via de weg die langshet stenen huis gaat te gaan, een huis dat algemeen bekend staat als Flintstoneshouse, met een prachtig uitzicht over het landschap van de Moreira do Rei-vallei, ishet zeker de moeite van een bezoek waard. Binnen 30 minuten bereikt u uwaccommodatie, Casa de Canedo. Casa do Canedo is een landhuis gebouwd in de17e eeuw en het was en is nog steeds de focus van een land- en bosbouw landgoeddat zich uitstrekt over ongeveer 90 hectare. Gelegen in de regio Basto, een gebieddat bekend staat om zijn prachtige landschap en zijn wijnen. Het ligt op gelijkeafstand van de dorpen Cabeceiras de Basto, Celorico de Basto en Mondim de Basto,elk het administratieve centrum van een gemeente die allemaal de moeite waard zijnop een bezoek aan te brengen.Het huis ligt in een rustige vallei, op ongeveer 500 meter van de weg, tussen Fermilde Basto en Arco de Baúlhe. Het kijkt uit op de bergen van de Serra do Marão dieoprijzen aan de andere kant van de Tâmega-rivier naar de hoge top van Senhora daGraça. Casa de Canedo is een ideale plek om de contrastrijke natuurlijke schoonheidvan de buurt te verkennen en het rijke culturele en folkloristische erfgoed van dezeregio te ontdekken. Daarnaast ligt het op een comfortabele reisafstand van degolfclub in Amarante.Dag 5: Celorico de Basto

Celorico de Basto is een liefelijk dorpje, gelegen bij de rivier de Tâmega in hetNoorden van Portugal. Deze is gevormd door vruchtbare valleien, met een rijke eninteressante geschiedenis, in een omgeving met grote natuurlijke schoonheid, tussende Barroso en de Marão Bergketens. De oorsprong van het dorp is oud, met veelverschillende mensen en culturen die dit gebied bewoonden, vóór de aankomst vande Romeinen op het Iberisch schiereiland. Daarom was het Arnóias kasteel hetstrategische verdedigingspunt gedurende de gehele middeleeuwen. In de regio staanook een groot aantal herenhuizen die, voornamelijk na de 7e eeuw overal werdengebouwd. Deze veranderden het landschap daarna met verschillende barokelementen. Deze werden gebouwd met de materialen verkrijgbaar uit de regio, zoalsde Casa do Campo, de Boa Vista en Outeiro Solars , de Casa da Portela, deGandarela, de Prado (9e eeuw) of de Casa da Igreja. De omringende natuur is eenvan de grootste aanwinsten van de Celorico de Basto en vanaf het uitzichtpunt vanAlto do Viso en het Árnóia kasteel, kan men adembenemende panoramaswaarnemen. Uitzichten van de Tâmega vallei tot en met de Alvão and MarãoBergketens. De Matamá brug is ook een icoon. Het is een van de grootste granietenbruggen in geheel Europa en is gebouwd in 1935. De gastronomie van deze regio isrijk aan specialiteiten, zoals Arroz de Cabidela (Kip met rijst), Kool met bonen engerookte ham, geroosterd lamsvlees, of de beroemde Serra Kaas. Hiernaast zijn ernog vele gebakjes en desserts, zoals de Pão-de- Ló (een lichte cake met ei crème),de Cavacas (biscuits op suiker basis) of de ei-pudding. Ook de unieke Vinho Verde(Green Wine, or Young Wine) valt niet te missen. Dit is een lichte, frisse enparelende wijn, wiens naam niks te doen heeft met de kleur of de wijndruif. Het heeftzijn naam daarentegen te danken aan de regio waarin het geproduceerd wordt. DeVinho Verde is de grootste DOC (Denominação de Origem Controlada) regio vanPortugal. Voel u vrij om ook de andere, op gelijke afstand gelegen twee dorpjes vanCasa do Canedo, te bezoeken. Dit zijn Cabeceiras de Basto or Mondim de Basto.

Dag 6: Celorico de Basto - Lamego (94 km)

Tijd om naar Lamego te rijden. Lamego is een van de belangrijkste stadscentra in deDouro regio. Voor de oprichting van Portugese nationaliteit, waren de Lamegolandstreken al bewoond en vormde zij een belangrijke doorgang voor handel. Hetwas hier, in de Almacave Kerk, een van de grootste architectonische parels van deregio. Het was hier waar de eerste Portuguese koning, koning D. Afonso Henriques,samenkwam voor de eerste koninklijke vergaderingen, toen Portugal onafhankelijkwerd.Ga opzoek naar de Quinta do Terreiro, uw adembenemende accommodatie voor deaankomende nachten. Quinta do Terreiro is een 18 e -eeuws huis. Dat gemengd is ineen landgoed. Het is recentelijk hersteld, met behoud van de oorspronkelijkekenmerken. Wel met toevoegingen van elementen van moderniteit die de gasten hetbeste comfort bieden.U kan genieten van de traditionele straten van het oude dorpje Lalim Anta deMazes. Dit is een middeleeuws dorpje dat nog steeds enkele primitieve gebruiken instand houdt. Ook kunt u naar een van de mooiste uitzichtpunten van de regio: Serradas Meadas, São Domingos, São Leonardo da Galafura en Alto de Loureiro.Bij de wederopbouw werd er zorgvuldig besloten om de originele stenen te behoudenwaar mogelijk. Wees dus niet verbaasd als je onder een raam plotseling eenscharnier vindt. Elke kamer heft een naam van een beroemdheid die gelinkt is met deDouro regio ontvangen, opmerkenswaardig in die gebieden van literatuur,geschiedenis en archeologie. Dit is een simpele manier om onze culturele verschillente eren. In het huis kunt u een leeszaal, een zwemruimte, een bar, een eetkamer meteen wijd balkon, een openhaard in de woonkamers en in enkele slaapkamers, eenvergaderzaal, een zwembad en een tennisbaan vinden. Het zwembad en detennisbaan zijn beide in een breed gazon in de aangename sfeer van de Quinta,omringd door boomgaarden met appel- en kersenbomen te vinden. De bar/kelder ende zwemruimte zijn te vinden waar ooit olijvenpers stond. The bar/cellar and thepoolroom are located where once was an olive press. Terwijl je pool speelt, of praatmet je vrienden of een voetbalwedstrijd op tv kijkt, heb je de kans om te genieten vande beste wijnen uit de Douro-regio. Lamego, een streek bestaande uit smaak entradities, heeft een unieke gastronomie. Het is een paradijs met goed en diversvoedsel. Er zijn verscheidene gerechten en traditionele gebakjes. Enkelevoorbeelden hiervan zijn: het dappere konijn, het geroosterde lam, de heerlijk bôlas(brood met ham, knoflook en kip), varkensworstjes en de zoete Teixeira biscuit.

Dag 7: Lamego

Lamego is aardig bekend voor zijn vruchtbare bodem waarop smakelijke kersen,appels en olijven worden geproduceerd. Het zijn echter alsnog de wijngaarden diehet landschap domineren en die eeuwenlang het belangrijkste voedsel hebbengeleverd. De religieuze architectuur in Lamega heeft een unieke expressie.Dit komt vooral omdat Lamego een van de oudste bisdommen in Portugal is.De São Pedro de Balsemão Kerk, bestempeld als een nationaal monument, is detweede oudste tempel op het Iberisch schiereiland. Sommigen zeggen dat het werdgebouwd tijdens de West-Gouvernante overheersing van het grondgebied, terwijlandere zeggen dat het van oorsprong is in de 10e eeuw. De Lamego Kathedraal wasgebouwd voor de stichting van Portugal, toch dateert het gebouw zoals we hetvandaag de dag kennen uit de 12 e eeuw. Het Nossa Senhora dos RemédiosHeiligdom en zijn immense trap was gebouwd in de 18 e -eeuw en ligt op de top vande Santo Estevão Berg, ter ere van Onze Lieve Vrouw van Remedies. Dit zijn debelangrijkste hoogtepunten van Lamegos. De trap, die oprijst vanuit het centrum vande stad tot aan de top van de berg, is gevuld met heilige plaatsen en verrassendehoekjes. Dit is waarschijnlijk het grootste devotiesymbool voor Onze Lieve Vrouw vanRemedies. In september leeft Lamego intensief de viering van de processie van deheilige. De Lamego-regio is gevuld met kerken en kapellen, schandpalen, historischekleine dorpen, middeleeuwse bruggen en een groot aantal archeologischeoverblijfselen uit de vroege tijden van de menselijke nederzetting in de regio. Deverschillende bezoekers die op zoek zijn naar Lamego kunnen hier geschiedenis,traditie en een sterk cultureel erfgoed vinden, maar ook diverse recreatie- ensportprogramma's, vanwege de goede natuurlijke omstandigheden voor hetbeoefenen van de meest gevarieerde sport, extreme sport en fluviatieleomstandigheden.Ook kun je de reis afstemmen op de lokale bedevaarten, zoals Festa de SantaMaior de Almacave (5 Augustus), of Festa em Honra de Nossa Senhora dosRemédios (de laatste donderdag van August 8 September).

Dag 8: Lamego - Santo Tirso (132 km)

Santo Tirso is ontstaan rond het oude klooster van São Bento (St. Benedict). Ditklooster is opgericht door Benedictijner monniken in 8 e eeuw. Dit klooster is later inde 17 e eeuw verbouwd. Santo Tirso ligt naast de rivier de Ave (riviervogel) en decharme van de oevers, bosjes en tuinen wordt gekenmerkt door royale vegetatie. Erzijn nog steeds plaatsen met een idyllische rust waar u alleen het stromende watervan de rivier de Ave zult horen.Bedevaarten en volksfeesten spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van debevolking. Naast een snelle industrialisatie hebben culturele zaken zoals: dansen,liederen, legendes en religieuze zaken plaatsgevonden. Uw accommodatie Quintada Picaria, ligt op een prachtige natuurlijke plek en is een perfect voorbeeld van eenboerderij uit de 16 e eeuw. De pracht van wijngaarden, boomgaarden en de watertankvormen het perfecte levende beeld van de agrarische omgeving.Een authentiek voorbeeld van het boerenleven in de 18 e eeuw. Quinta da Picaria isvoornamelijk gebouwd van graniet met houten balken in het interieur.Quinta da Picaria ligt in de landelijke regio Guimarei, een slaperig dorpje in de buurtvan Santo Tirso. Het is de perfecte omgeving voor om te wandelen voor deliefhebbers. In de zomer is er niets beter dan het proeven van de hier geproduceerdeVinho Verde (groene wijn).

Dag 9: Santo Tirso

 

Bij Santo Tirso heb je twee belangrijke mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is omhet dorp te bezoeken en daarbij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden.Om te beginnen bij het iconische klooster van São Bento, het Urban City Park, hetprachtige uitzicht op het landschap van de heuvel Onze-Lieve- Vrouw van Assunçãoen de archeologische ruïnes van de Monte Padrão ( Padrão Heuvel). Ook vindt u hetInternationale Museum voor Gelijktijdig Beeldhouwwerk. Deze is verspreid door destad over vijf locaties in de open lucht. De receptie en presentatie van het uniekeopenluchtmuseum van Portugal is te vinden in het Gemeentemuseum van PedrosaAbbot.De tweede mogelijkheid is om uw dag te besteden in de mysterieuse en magischestad van Porto. Dit is de de tweede grootste van Portugal. Porto is uitzonderlijk enabsoluut een charmante plaats. Porto is verkozen tot Beste Europese Bestemming2017 door de reizigers uit 174 landen. Porto, de Cidade Invicta (onovergegevenstad) is rijk aan geschiedenis, architectuur, cultuur, gastronomie, handel,ontmoetingen en ontdekkingen. U kunt een wandeling maken langs de rivier deDouro (Rivier van Goud) in de Ribeira. Het is ook mogelijk er per helikopter overheente vliegen. Ook is het mogelijk de architectuur van Porto, zijn verbazingwekkendelandschappen en prachtige bruggen ontdekken door een cruise te maken op dezemajestueuze rivier. Porto is ook een stad aan de zee en in de kortste keren brengteen tram je naar de zachte stranden van Foz do Douro. Vanaf hier staat u oog in oogmet de Atlantische Oceaan.Het wordt aangeraden om een drankje bij BASE Porto, een moderne buitenbartussen de iconische Lello-bibliotheek en de Clérigos-toren te nemen. Wij adviseren uook om het treinstation São Bento, de Bolhão-markt te ontdekken. Ook hetmajestueus café, een van de mooiste cafés ter wereld, dat dateert uit 1921 en nogsteeds wordt herinnerd als een van de belangrijkste ontmoetingspunten van desociale elites van de La Belle Époque, is zeker een aanrader. Het ligt in de straatSanta Catarina, een van de populairste en meest commerciële straten van Porto. Wijadviseren u om een restaurant rond Ribeira te proberen, of het straateten enTapas van Túnel de Ceuta (Ceuta Tunnel) en Picaria Straat te proberen. Als laatsteadviseren wij u om zijn Port-wijn, zijn kabeljauw of Francesinha te proberen.

Dag 10: EindeHotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten
U vliegt naar Porto Airport (OPO)
U vliegt terug vanuit Porto Airport (OPO)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen in de charmant Solares, Quintas en Casas
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Dag tot Dag

 • Dag 1: Ponte de Lima (84 km)
 • Dag 2: Ponte de Lima
 • Dag 3: Ponte de Lima
 • Dag 4: Ponte de Lima - Celorico de Basto (98 km)
 • Dag 5: Celorico de Basto
 • Dag 6: Celorico de Basto - Lamego (94 km)
 • Dag 7: Lamego
 • Dag 8: Lamego - Santo Tirso (132 km)
 • Dag 9: Santo Tirso
 • Dag 10: Terugreis

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail