Fly Drive Solares Quintas en Casas Lissabon Midden en Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Solares Quintas en Casas Lissabon Midden en Noord Portugal
Fly Drive Solares Quintas en Casas Lissabon Midden en Noord Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares Quintas en Casas Lissabon Midden en Noord Portugal

***

plane hotel car


12 Dagen


Tijdens deze 12-daagse Fly & Drive rondreis zult u de mooiste natuur en cultuur van Portugal ontdekken. Op uw route komt u langs vele schitterende huisjes en bezoekt u leuke plaatsjes met een rijke historie. Hoogtepunten zijn onder andere Lissabon, Caparica, Rio Maior, Luso, São Pedro do Sul, Guimarães en Port!



Dag 1: Luchthaven Lissabon - Caparica (19 km


Ga op weg richting Caparica, de bekende kust ten zuiden van de rivier de Tejo. Deze kalme en rustige parochie geeft u het gevoel dat u ver weg bent van een drukke hoofdstad. Kom tot rust in het charmante huis van Quinta de Vale Mourelos, direct naast de lange zandstranden en golfbanen van de "Costa Azul" (Blauwe Kust). Dit huis vindt zijn oorsprong in de 18e eeuw, maar het is gerestaureerd volgens het oorspronkelijke ontwerp om gasten een aangenaam verblijf te bieden. Naast het bewaard gebleven interieur, eert dit prachtige landhuis ook de vervulling van beloften van een onvergetelijke vakantie. Hier kunnen gasten kiezen tussen het koele water van het zwembad of de algehele schoonheid van een aantrekkelijke regio met een breed scala aan interessante recreatieve activiteiten.


Dag 2: Caparica


U heeft een aantal fantastische opties om deze dag door te brengen. U kunt de prachtige stranden van Costa da Caparica ontdekken, een zeer mooie plek vol met surfers, strandbars, heldere luchten en fantastische zeeën, of u kunt naar het zuiden gaan en de baai van Setúbal en zijn dolfijnen, de kust van Portinho da Arrábida, Palmela of Azeitão bezoeken met haar unieke kaas. Elk van deze opties zal uw dag succesvol maken en de enige wens die u daarna nog heeft is om deze dag opnieuw te beleven. In deze regio is het absoluut hard werken om enig gastronomisch advies te geven, omdat u omringd zult worden door geweldige restaurants en specialiteiten waar u ook kijkt. Vraag in de parochie van Setúbal naar de restaurants a "Pérola da Mouriscaa" of a "Tasca da Avenida". Hier zijn de zeevruchten enorm goed en we raden u aan om ''Choco Frito'' (gefrituurde inktvis) of de vis van de dag te proberen. In Lissabon raden we een bezoek aan de Time Out Market in Lissabon aan, omdat u alle soorten specialiteiten zult vinden, in een grote gastronomische markt. Van daaruit kunt u doen wat u het beste uitkomt en met een beetje zoeken vindt u ongetwijfeld een geschikte plek voor uw eigen smaak, net om de hoek. Als u liever in Caparica verblijft, raden we ''Sentido do Mar'' aan, een populaire plek voor sushi en Japanse gerechten, maar ook voor een aantal lokale gerechten, of ''O Mercado'', met mediterrane, Europese en Portugese gerechten.


Dag 3: Caparica


Ga naar Sintra en bezoek het iconische Pena-paleis en breng op de terugweg wat tijd door in de prachtige hoofdstad, ''Lisboa, Menina e Moça'', wat a "Lissabon, Meisje en Damea" betekent, een zeer populaire bijnaam oorspronkelijk toegeschreven door een van de meest bekende fado- zangers, Carlos do Carmo, in zijn gelijknamige lied. Bezoek de centrale Praça Dom Pedro IV, beter bekend als ''Rossio'', en ontdek de hele weg omhoog van Carmo Street en Garrett street naar Chiado Square, een van de meest bekende delen van Pombaline Downtown (een historische bijnaam voor het centrum van Lissabon). Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het Praça do Comércio, beter bekend als Terreiro do Paço, waar het Royal Ribeira Palace zich in 1755 bevond voor de grote aardbeving, en ook de toren van Belém, het monument Padrão dos Descobrimentos en het keizerlijk plein, waar het Jerónimos-klooster zich bevindt. Hier moet u de mythische Pastel de Nata (slagroomtaart) uit de patisserie a "Pastéis de Beléma" proberen. Het is een schande dat het originele recept geheim blijft.


Dag 4: Caparica - Rio Maior (95 km)


Rio Maior is een belangrijke agrarische en industriële regio, in het midden van het land, waar het landschap is verdeeld in twee verschillende realiteiten: dennenbomen en eucalyptusbossen, typische vlakten aan de zuidkant en het Candeeiros-gebergte aan de zuidkant. noorden. Het is in Rio Maior dat het hoofdkwartier van de Serra de Aires en het Candeeiros Natuurpark zich bevindt. Hier arriveert u bij uw accommodatie, Casa do Foral, een traditioneel gebouw van de regio Ribatejo die al vier generaties in handen is van dezelfde familie. Het is onlangs gerenoveerd met details van hoge kwaliteit en luxe. De inrichting bestaat uit een aantal aantrekkelijke 18e-eeuwse tegelpanelen en er is een comfortabele en elegante snookerruimte en een uitnodigend zwembad. Omringd door de natuur, voltooid door de betoverende tuin, is het ideaal voor diegenen die rust, natuur, privacy en levenskwaliteit waarderen. Er zijn uitstekende stranden op korte reisafstand. De regio Rio Maior heeft ook een rijke gastronomie te bieden, van visgerechten zoals ''Enguias a Paul'' (stijl van Eels Paul) of ''Chícaros com Bacalhau Assado'', een soort erwten en gebakken kabeljauw met maïsbrood en olijfolie, tot vleesgerechten, zoals Haan met walnoten. De bekendste recepten uit Rio Maior zijn de bijgerechten op basis van maïsbrood, olijfolie, bonen en andere groenten. Sommigen van hen worden ''Magusto'', ''Tiborna'' of ''Lapardana'' genoemd. De restaurants die we aanbevelen zijn ''Cantinho da Serra'', ''Maeluisa'' (Moeder Louise), ''Palhinhas Gold'' en ''Churrasqueira Matias''. Het gebak is ook geweldig, met de nadruk op de ''Pão-de- Ló'' van Rio Maior, het bekendste gebakje van de regio. Er zijn ook enkele andere zoete recepten als ''Nógados'' of ''Lions of Rio Maior''. u kunt ze vinden in de banketbakkers ''Bellaria'' en ''Alcides''.




Dag 5: Rio Maior


Rio Maior presenteert sinds mensenheugenis verschillende overblijfselen van de menselijke geschiedenis, en een rijke geschiedenis, zichtbaar door haar prachtige monumenten, zoals de Misericórdia-kerk uit de 16e eeuw en de Matriz-kerk uit de 17e eeuw, of de curieuze Matriz-kerk uit het pittoreske dorp Alcobertas, gebouwd tussen de 14e en de 18e eeuw, met een megalithisch dolmen die dienst doet als zijkapel. Ook de zoutpannen van Rio Maior zijn een van de meest interessante hoogtepunten van de gemeente, naast andere interessante gebouwen, zoals de vele herenhuizen in de regio die het belang van Rio Maior door de eeuwen heen laten zien. Als u liever in de natuur komt, kunt u een rit maken naar het natuurpark Serra de Aires e Candeeiros of naar de grotten van Mira de Aire.


Dag 6: Rio Maior - Luso (75 km)


Baan u een weg naar de rustige streek van Luso, vrij dicht bij het beroemde koninklijke paleis van Buçaco. Op de top van een heuvel en op 1 km van het kuuroord Luso, met een prachtig uitzicht op het bos van Buçaco, staat de Vila Duparchy, een prachtig 19e-eeuws herenhuis. Gelegen in het wijngebied van Bairrada en zeer dicht bij het beroemde koninklijk paleis van Buçaco, dit is een 'must see' van de regio, in het centrum van Portugal. Vila Duparchy werd gebouwd door de Franse ingenieur Jean Alexis Duparchy, gedurende de tijd dat hij in Portugal verbleef en toezicht hield op de aanleg van spoorlijnen in Beira Alta. Sinds 1895 is het eigendom van de familie en dit prachtige huis is omgeven door een prachtige tuin en een privébos. Neem de tijd om haar grenzen te ontdekken. Luso is ook waar het beste water van Portugal wordt gebotteld, afkomstig van Serra do Buçaco (Buçaco Ridge) en gebotteld door de Sociedade da Água de Luso (Luso Water Gemeenschap).


Dag 7: Luso


Bezoek het koninklijk paleis van Buçaco en haar bossen. Sinds 1996 is het geclassificeerd als een gebouw voor publiek belang en het is geïntegreerd in een architectonisch en landschappelijk decor dat uniek wordt geacht in Europa. Het hotel dat u hier vindt wordt beschouwd als een van de mooiste historische hotels ter wereld. De architectuur van het paleis wordt gekenmerkt door een mix van elementen verzameld in monumenten zoals de toren van Belém, het Jerónimos-klooster of het klooster van Christus in Tomar, ingericht in het interieur met geglazuurde panelen, a "fresco's" en schilderijen die de gouden tijden van de Portugese ontdekkingen laten zien. Een ontspannend advies zou een bezoek aan de Thermische Spa van Luso zijn. U heeft ook een geweldig alternatief, dat is om de academische stad Coimbra, een van de mooiste steden van Portugal, te bezoeken. Met de grootste nationale Universitaire locatie, is haar levendigheid echt besmettelijk. Over gastronomie gesproken, de regio van Mealhada, waar Luso ligt, is een van de meest populaire van het hele land. Niet alleen voor de wijnregio BOB (beschermde oorsprongsbenaming) met absoluut verbazingwekkende witte wijnen, rode wijnen en mousserende wijnen, maar ook voor de beroemde ''Leitão da Bairrada'' (geroosterde biggen van Bairrada), het populairste gerecht van de regio. Andere smakelijke opties zijn de ''Cabidela de Leitão'' (biggen-cabidela- rijst), de ''Chanfana'' (4 tot 5 uur koken van lams of geitenvlees in zwarte klei-ovenschotels), of ''Negalhos'' (varken, geit) en chorizo-worsten naar behoren gekruid met peterselie, ui, munt, een beetje olie en paprika). U vindt deze gerechten overal in de buurt. Zoek gewoon een plaats waar uw aandacht op valt en u zult goed worden bediend. Toch raden we het ''Pedra de Sal'' restaurant of de ''Taberna do Burriqueiro'' in Luso aan, of als u de beste ''Leitão da Bairrada'' wilt vinden, ga dan naar ''Rei dos Leitões'' (Koning van Biggen) restaurant in de parochie van Sernadelo, binnen 10 minuten rijden. Er zijn ook lokale gebakrecepten, zoals ''Caramujos'', ''Cavacas da Vila do Luso'', ''Barrigas da Freira'', ''Aletria'' en ''Arroz Doce''.


Dag 8: Luso - São Pedro do Sul (87 km)


São Pedro do Sul is een stad in het hart van de Lafões-vallei, omringd door de massieven van de Sierras van Arada, Gralheira en São Macário. São Pedro do Sul is vooral bekend om haar thermale bronnen, waarvan het geneeskrachtige water al lang gebruikt wordt en later in de twaalfde eeuw werd gebruikt en bezocht door Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, die een gift kwam geven aan het dorp. De zachte openhartigheid van de Serran- mensen valt op in het broederschap. Hier vindt u vriendelijke en oprechte mensen die altijd bereid zijn waardevolle informatie te geven over de regio en de verborgen plaatsen die een bezoek waard zijn. São Pedro do Sul, het meest bloeiende bloembed van Lafões, bevat daarin de oneindige landschappen met duizenden kleuren en geuren van veel bomen en bloemen. Na een lange reis vanuit Celorico de Basto, zouden de thermale baden geweldig zijn om uw dag te eindigen. De Quinta da Comenda is uw accommodatie voor de komende twee nachten. Een verbazingwekkend herenhuis en nobele boerderij die dateert van vóór de oprichting van Portugal, in 1143. Het was eigendom van de koningin D. Teresa, de moeder van Afonso D. Henriques, de eerste koning van Portugal. Een landgoed voor landbouw en wijnbouw omringt dit huis met uitzonderlijke architectonische schoonheid.


Dag 9: São Pedro do Sul


U heeft veel dingen om te zien en te ontdekken in São Pedro do Sul. Er zijn vier belangrijke schist dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar ze liggen wat verder weg. U kunt kiezen uit ''Aldeia da Pena'', ''Aldeia do Fujaco'', ''Aldeia de Covas do Monte'' of ''Aldeia de Covas do Rio''. Elk van hen is een bezoek waard, maar het is niet nodig om ze allemaal te bezoeken, tenzij u dat echt wilt. Mis het culinaire meesterschap van Geroosterd Kalfsvlees niet, het beroemdste gerecht in São Pedro do Sul. Het geroosterde lamsvlees uit de houtoven is ook zeer aan te bevelen. Vraag gewoon wat u nog meer kunt proberen en zonder enige twijfel is het enige probleem dat u hebt de enorme keuze van gerechten. Er zijn ook wat gebakjes die u moet proberen, zoals ''Pão de Ló do Sul'', ''Folar'', ''Caladinhos'' en ''Vouguinhas''. De wijn van São Pedro do Sul is ook heel karakteristiek, omdat hij behoort tot een van de belangrijkste BOB- gebieden (beschermde oorsprongsbenaming), de BOB van Lafões, waar u enkele van de beste nationale scherpe witte en rode wijnen kunt vinden, aangezien deze kleine, graniet volle regio ligt verscholen tussen de noordwestelijke hoek van de Dão-regio en de zuidelijke punt van de Vinho Verde-regio. Qua stijl lijken de wijnen meer op Vinho Verde, met een hoge zuurgraad als onderscheidend kenmerk. ''Arinto'', ''Cerceal'', ''Dona Branca'', ''Esgana Cão'' en ''Rabo de Ovelha'' zijn de witte druiven, waar ''Amaral'' en ''Jaen'' de rode druiven domineren. Als u er nog tijd voor heeft, bezoek dan het prachtige stadje Viseu, op slechts 30 minuten afstand, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.


Dag 10: São Pedro do Sul - Guimarães (161 km)


Neem de tijd om Guimarães, de bakermat van Portugal, te bezoeken, gezien het feit dat hier D. Afonso Henriques geboren is, de eerste koning van Portugal die de onafhankelijkheid realiseerde in 1143. Afhankelijk van hoe laat u Guimarães bereikt, kunt u een wandeling door de binnenstad maken of een leuke plek zoeken om met de lokale gastronomie te experimenteren. We adviseren de ''Taberna Trovador'' (Minstreel Taverne) of ''Cantinho dos Sabores'' (Hoek van Smaken). Als u liever alleen zoekt, zult u geen spijt hebben van de plaatsen die uw aandacht trekken. Voor de overnachting wordt u ondergebracht in Casa dos Pombais, een typische ''Solar de Portugal'' omgeven door verbazingwekkende wijngaarden en prachtige tuinen, gelegen in het hart van het historische centrum van Guimarães, of Quinta de Cima de Eiriz, gelegen in Monte da Penha, waar u de volledige plattelandscultuur en de meest geweldige uitzichten zult ervaren .


Dag 11: Guimarães


Het historische centrum van Guimarães is indrukwekkend. Neem de tijd om rond te lopen, want u zult er geen genoeg van krijgen. De hoogtepunten zijn het kasteel van Guimarães, waar Graaf Dom Henrique en Vrouwe Teresa verblijven en waarschijnlijk D. Afonso Henriques werd geboren. De kapel van São Miguel do Castelo is de kapel waar de eerste koning van Portugal werd gedoopt. Ook een bezoek aan het Paleis van de Graven van Bragança, het Santiago's Plein en het Oliveira's Plein zijn het waard. Tussen deze twee pleinen ligt de Domus Municipalis, een majestueus monument dat het stadhuis was in de 14e eeuw. Als u niet in Quinta de Cima de Eiriz blijft, breng dan wat tijd door in Monte da Penha (Penha Heuvel), het hoogste punt in Guimarães, waar geen woorden het uitzicht kunnen beschrijven. Als u nog genoeg tijd heeft adviseren wij een bezoek aan de stad Braga, een van de oudste Romeinse steden van het Iberisch schiereiland en een van de oudste katholieke steden ter wereld. Meer dan 2000 jaar geleden gebouwd, het heette ooit a "Bracara Augusta" en was de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallaecia (Galicië). Als u besluit om hier de avond door te brengen en te dineren rond Braga, probeert u het eens in ''Taberna Belga'' (Belgische taverne) en vraagt u naar ''Francesinha'' (Franse dame), het typische gerecht uit Porto. Ook al bent u in Braga, deze Francesinha wordt beschouwd als een van de beste, zelfs door echte inwoners van Porto. In ''Taberna Belga'' vindt u ook een ongelooflijke selectie internationale bieren. Tegenwoordig is het een zeer jonge, innovatieve en snelle zakelijke stad, onderhoudt het zorgvuldig haar adembenemende historische centrum, met verbazingwekkende bezienswaardigheden die een van de historische stadscentra van Portugal vullen. Ook het Santuário Bom Jesus do Monte is een zeer mooie en unieke plek.


Dag 12: Vertrekdag


De FlyDrive is ten einde en het is tijd om uw bagage in te pakken en naar Porto vliegveld te gaan. Als uw vluchtschema dit toelaat, kunt u genieten van het centrum van Porto, een plaats die niet bewust mag worden overgeslagen.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.





Overige Informatie

Dag tot Dag

  • Dag 1: Luchthaven Lissabon - Caparica ca. 19 km
  • Dag 2: Caparica
  • Dag 3: Rio Maior
  • Dag 4: Capario - Rio Maior ca. 50 km
  • Dag 5: Rio Maior
  • Dag 6: Rio Maior - Luso ca. 75km
  • Dag 7: Luso
  • Dag 8: Luso - São Pedro do Sul (87 km)
  • Dag 9: São Pedro do Sul
  • Dag 10: São Pedro do Sul - Guimarães (161 km)
  • Dag 11: Guimarães
  • Dag 12: Terugreis

Hoogtepunten

  • De prachtige stranden van Costa da Caparica ontdekken
  • Zien van het koninklijke paleis van Buçaco
  • Het historische centrum van Guimarães
  • De stad Braga
  • Pena-paleis

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

 



Fly Drive Solares Quintas en Casas Lissabon Midden en Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail