Fly Drive Solares Quintas en Casas Alentejo en Lissabon 9 dagen Afbeelding Fly Drive Solares Quintas en Casas Alentejo en Lissabon 9 dagen
Fly Drive Solares Quintas en Casas Alentejo en Lissabon 9 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares Quintas en Casas Alentejo en Lissabon 9 dagen

***

plane hotel car


9 Dagen


Deze 9-daagse individuele fly & drive brengt u van Faro naar Caparica. U bezoekt onderweg mooie plaatsen als Mértola, Beja, Alcáçovas, Caparica. Helemaal omdat we deze reis gecombineerd hebben met de wereldstad Ponte de Lima en Luso, 'the place to be' om lekker in de zon te zitten!Dag 1: Aankomst luchthaven Faro - Mértola (120 km)

Mértola is een prachtig dorp dat in de provincie Alentejo in het zuiden van Portugal isgelegen en dat zo prachtig is en waar u zoveel geschiedenis en erfgoed vindt, dat hetvaak een levend museum wordt genoemd. Met bewijs dat hier al in de Neolithischeperiode mensen woonden, is het overduidelijk dat Mértola als sinds heugenis wordtbewoond. De Feniciërs bouwden hier een belangrijke handelshaven en de Romeinen,de Visigoten en in wezen ook de Moren lieten in Mértola een belangrijk erfgoed na.De accommodatie, Herdade de Vale Covo, is een boerderij van 184 hectare vooragrotoerisme, dat op slechts een paar minuten van Mértola gelegen is in het natuurparkvan de Guadiana-vallei in de Alentejo. Het is gewijd aan de biologische pre-productievan voornamelijk oliën uit aromatische en medicinale planten. Het doel van de boerderijis de productie van biologische producten van hoge kwaliteit gecombineerd met hetonderhoud en de verbetering van de omgeving. Het is voornamelijk gewijd aan deproductie van etherische oliën uit aromatische en medicinale planten. Hier wordengasten uitgenodigd om deel te nemen aan landbouwactiviteiten, een kijkje te nemen dekruiden en de wereld van rozemarijn, zonneroos en andere planten te ontdekken ofgewoon langs te komen en een bezoekje te brengen aan de verrassende distilleerderij.Het huis stamt uit de jaren veertig en heeft een lange en bevoorrechte traditie alsjachthuis. Onlangs werd het pand gerestaureerd, waarbij het respect voor detraditionele architectuur werd gecombineerd met moderne standaarden voor comfort.Het huis heeft een aantrekkelijke inrichting en patios die zijn versierd met betoverendecitroen- en sinaasappelbomen, een traditionele tuin en een aangenaam zwembad.Neemt u rustig de tijd om het landgoed en de omgeving te ontdekken.

Dag 2: Mértola

Door de Romeinen ooit Myrtilis Lulia genoemd en door de Moren ooit Mārtulah,herbergt Mértola tegenwoordig het grootste islamitische museum van Europa, metuitsluitend islamitische kunst. In het hele dorp vindt u prachtige voorbeelden uit degeschiedenis, zoals bijvoorbeeld het kasteel op de heuvel, het heiligdom en denecropolis van São Sebastián of de oude Misericórdia-kerk (tegenwoordig een soortvan religieus museum) Ook vindt u hier de vroeg-christelijke basiliek, het Romeinse huisof de Matriz-kerk. U zult zich temidden van het natuurpark van Guadiana bevinden,waardoor u geweldige paden, verschillende bezienswaardigheden in de natuur en hetuitzicht op het landschap rondom de Guadiana-vallei kunt ontdekken.Rondom het natuurpark vindt u ook nog enkele rustige en mooie parochies zoalsAlcoutim, Almodôvar, Ourique, Castro Verde, Aljustrel of Serpa. Aan de andere kantkunt u de grens naar Spanje oversteken en de dorpen El Granado, Paymogo of SantaBárbara de Casa bezoeken.Wat betreft de gastronomie van Guadiana moet u zich echt eens laten verleiden doorde frisheid van 'Gazpacho, een koud geserveerd soepje op basis van tomaat enandere rauwe groenten wat trouwens ook in Spanje een zeer geliefd gerecht is. Na hetsoepje raden wij u aan om een lekker gebakken riviervis of een gerecht met Alentejo-varkensvlees te nemen. U kunt hierbij een frisse witte wijn zoals de lokale Discórdia White met variëteiten uit 2013, 2014 of 2015 drinken. Deze wijn wordt trouwens middenin het hart van het natuurpark Guadiana door Herdade do Vale de Évora geproduceerd.Andere soorten wijn van wijnmakerij de Alentejo zoals die die is gemaakt van desterdruif van de regio de Antão Vaz of een paar andere verbazingwekkende melangeszoals Arinto, Roupeiro of Diegalves kunt u ook hier vinden. Waar uw voorkeur ooknaar uitgaat, u zult er vast van genieten.Dag 3: Mértola - Beja (53 km)

Baan u een weg naar de unieke stad Beja. Gelegen op een hoogte van 277 meter opeen heuvel domineert Beja de uitgestrekte omringende vlakte. Beja is de hoofdstad vanhet district Beja, dat één van de grootste gemeenten van Portugal is. De stad Pax Juliazou zijn gesticht door Julius Caesar of door Augustus. Het was de hoofdstad van hetconventus Pacensis en regelde juridisch één van de regio's, die de provincie Lusitâniavormde (de andere twee hoofdsteden waren Santarém en Mérida). Het was ook eenCivitas, dat is de stad die verantwoordelijk is voor het bestuur van een regio.Ongetwijfeld een elementaire stad in het functioneren van de grote administratievemachine, die de Romeinse regionalisatie was.Hier is uw accommodatie, Monte da Corte Ligeira. Dit typische in Alentejo-stijl ligt opeen groot landgoed en is omringd door eikenbomen, schitterende blauwe luchten en deomgeving is heel rustig. Dit landhuis ligt in een gebied van 249ha en combineert hettraditionele leven en de rust van het platteland met alle moderne gemakken van ditgerestaureerde huis, wat zeker zal zorgen voor een aangenaam verblijf. Het is een echtlandelijk toevluchtsoord waar u in verschillende dammen op het landgoed kunt vissen.Ook kunt u ook hier jagen, van de lokale wijnen proeven, ponyrijden of een verfrissendeduik in het zwembad nemen. Hoffelijkheid en vriendelijkheid worden gaan hand-in- handmet de gastvrijheid van de eigenaren om uw verblijf echt onvergetelijk te maken.

Dag 4: Beja

Begin met een bezoek aan de Torre de Menagem (de donjon) van het kasteel, dat zobelangrijk was in de veldslagen om de Portugese grenzen te verdedigen. Met zijn 40meter hoogte en volledig gebouwd van marmer, is het de belangrijkstebezienswaardigheid van Beja. Het is de moeite waard om naar de top te klimmen, vanwaaruit u de stad en het omliggende landschap van Alentejo kunt zien.In de buurt ligt ook de Santiago-kerk, de kathedraal en de Santo Amaro-kerk, waar deVisigotische collectie van het regionale museum zich bevindt. We volgen vanuit daar deRua D. Manuel en passeren de universiteit, een gebouw dat vroeger een ziekenhuiswas en dan komen we aan in het hart van de stad op het Praça da República (het pleinvan de Republiek).Om u heen ziet u gebouwen in de Manuelijnse-stijl, die een speciale sfeer toevoegenaan het plein waar ook een schandpaal uit de 16e eeuw en de Misericórdia-kerk, eengroot werk uit de Renaissance te vinden zijn. Daarna volgen we de Rua do Touro enkomt u bij het Jorge Vieira Museum, dat is vernoemd naar een prominente Portugesebeeldhouwer uit de 20e eeuw, die bekend staat om zijn figuren in terracotta.Ontdek voor bijzondere smaken de geweldige gastronomie van Alentejo. We bevelen uaan om hier de beroemde soepen Açorda a Alentejana, de Cação a Alentejana of deBeldroengas met kaas en eieren eens te proberen. Unieke vleesgerechten zijn delokale Ensopado a Pastora, bestaande uit een geweldig recept van gestoofd lamsvleesof de Migas a Alentejana waarbij u lokaal brood, een flinke hoeveelheid knoflook engemengd gefrituurd Alentejo-varkensvlees geserveerd krijgt. Het is lekker zout en sterkgearomatiseerd. De aanbevolen wijn voor bij dit sterke vleesgerecht is een lokaalgeproduceerde rode wijn of een Spaanse klassieker Aragonez, de Franse Alicante Bouschet of een van de originele Alentejos zoals Alfrocheiro, Castelão of Trincadeira.


Dag 5: Beja - Alcáçovas (68 km)

Op weg naar Alcáçovas zijn er enkele unieke dorpen gelegen, die u snel kuntbezoeken. Als u de weg naar het westen neemt, vindt u Ferreira do Alentejo, Odivelasen Torrão. Vanaf de noordelijke weg vindt u Cuba en zijn unieke kerken Vidigueira, Vilade Frades en Viana do Alentejo.Alcáçovas is een prachtig klein dorp, dat is gelegen in de immense regio Alentejo. Hetis een plaats met een rijke geschiedenis, traditie en u zult er genieten van de rust. Ditkleine dorpje met witte landelijke huizen met gekleurde strepen rond de deuren en deramen is vrij oud en al sinds de vroege oudheid meerdere malen bezet geweest.Alcáçovas speelt een belangrijke rol in de geschiedenis, want het werd op 4 september1479 het Verdrag of de Vrede van Alcáçovas-Toledo ondertekend werd en daarmeekwam een einde aan de Oorlog van de Castiliaanse Successie. Het heeft ook dekwestie opgelost van de geschillen tussen Castilië en Portugal over de heerschappijvan de Atlantische Oceaan waarin de Castiliaanse controle over de CanarischeEilanden werd erkend, maar die Portugal ook de Azoren, Madeira, de Kaapverdischeeilanden en Guinee gaf.Het Casa Santos Murteira, waar u de komende twee nachten zult verblijven, is eenherenhuis uit de 18e eeuw. Het is gelegen in het historische stadje Alcáçovas, vlakbijÉvora, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het werd ooit oorspronkelijkgebouwd als een station voor de diligencedienst. Het werd gekocht door de familieSantos Murteira, die daar ook heeft gewoond. In de Casa Santos Murteira staan nog deoriginele meubels maar inmiddels kunt u er ook genieten van het moderne comfort watu uitnodigt om door een unieke ervaring van het leven herinneringen en emoties teontdekken. De gewelven en de bogen van het hoofdgebouw strekken zich uit tot eenheerlijk zwembad, wat wordt gevuld door een oude watermolen en ook vindt u hier eenweelderige tuin met cirtroenbomen. Er is ook een groot terras, dat is omgeven door eenprachtige diversiteit aan groen, die uitnodigt om te ontspannen en heerlijk te genietenvan deze rustige plek.


Dag 6: Alcáçovas

Alcáçovas herbergt een belangrijk erfgoed, met monumenten zoals de Moederkerk, deMisericórdia-kerk, de Nossa Senhora da Conceição-kapel, die ook wel bekendstaat alsde Shelf Chapel vanwege de merkwaardige inrichting, daterend uit de 17e en 18eeeuw, de mooie kapellen van São Pedro de Sequeiras, São Teotónio, São Geraldo,Senhor da Pedra of de São Francisco Chapel, het 15e eeuwse klooster Nossa Senhorada Esperança, de middeleeuwse stenen brug over de Alcáçovas gebouwd in de 15e en16e eeuw en uiteraard de Henriques Palace dat in de 14e en 15e eeuw een koninklijkeresidentie was en waar het Alcáçovas-verdrag werd ondertekend, maar inmiddels is hetwel aan een diepgaande restauratie toe. Interessant is ook het Cattle Bell Museum dateen van de belangrijkste producten uit Alcáçovas laat zien.Eten in Alcáçovas is altijd een groot genot. De gastronomie die u hier vindt is eenwaardering van het cultureel erfgoed en dit geldt trouwens niet alleen voor dit kleinedorp, maar eigenlijk voor de hele regio Alentejo. U vindt hier ook de regionale Mogango-soep, die wordt gemaakt van pompoen. Als een traditionele Alentejano-schotel vindt uhier Cabidela-rijst (rijst gekookt in bloed). De manier waarop dit gerecht wordt bereidvarieert per dorp. Toch is het een 100% karakteristiek gerecht uit Alentejo. 'Migas deespargos (Migas van asperges) is ook een heerlijk gerecht en wordt gemaakt metbroodkruimels. Het is zo traditioneel omdat het alleen wordt bereid met het Alentejo-brood, waardoor het zijn oorspronkelijke smaak krijgt. Het gerecht is verder nog bereidmet knoflook, olijfolie en asperges. Ook vindt u hier de geweldige Cozido  Portuguesa, wat Portugese traditionele stoofpot betekent en dit gerecht wordt inAlentejo heel veel klaargemaakt. Het recept bestaat uit een verscheidenheid aangekookt vlees, waaronder varkensoor, krabbetjes, spek, varkensstaart, worst, kip enwat rundvlees. De rode en witte regionale wijnen zijn al gepresenteerd, maak gewooneen keuze uit iets wat u nog niet eerder heeft geproefd.


Dag 7: Alcáçovas - Caparica (121 km)

U zult nu op weg gaan naar Caparica, de bekende kust aan het zuiden van de rivier deTaag. Deze kalme en rustige parochie geeft u het gevoel dat u ver weg bent van dedrukke stad. Kom tot rust in het charmante huis Quinta de Vale Mourelos, dat directnaast de lange zandstranden en de golfbanen van de Costa Azul (de blauwe kust) ligt.Dit huis is in de 18e eeuw gebouwd, maar het is, om gasten een zo aangenaammogelijk verblijf te kunnen bieden, volgens het oorspronkelijke ontwerp gerestaureerd.Naast het bewaard gebleven interieur, eert dit prachtige landhuis ook de vervulling vanbeloften van een onvergetelijke vakantie. Hier kunnen gasten kiezen tussen het koelewater van het zwembad of de schoonheid van een aantrekkelijke regio met een breedscala aan interessante recreatieve activiteiten.


Dag 8: Caparica

U wordt wakker in het charmante huis Quinta de Vale Mourelos. U heeft een aantalfantastische opties om deze dag door te brengen. U kunt zich ofwel naar Lissabonbegeven en de charmante hoofdstad gaan verkennen of misschien naar Sintra en naarhet iconische Pena Palace gaan. U kunt ook de prachtige stranden van Costa daCaparica gaan ontdekken, wat echt een prachtige plek vol surfers, strandbars, eenheldere hemel en geweldige zeeën is. U kunt ook naar het zuiden gaan en de baai vanSetúbal en zijn dolfijnen, de kust van Portinho da Arrábida, Palmela of Azeitão met zijntraditionele kaas een bezoekje brengen. Elk van deze opties zal u zeker bevallen en uzult deze omgeving vast nog eens opnieuw willen bezoeken.Voor deze regio is het absoluut moeilijk om het beste gastronomische advies te geven,omdat u tijdens uw verblijf hier omringd zult zijn door geweldige restaurants en er overalvolop specialiteiten te vinden zijn. Vraag in de parochie van Setúbal naar de restaurants'Pérola da Mourisca' of Tasca da Avenida. Hier zijn de gerechten met zeevruchtenuniek en we raden u vooral aan om Choco Frito (gefrituurde inktvis) of een aanbevolenvis van de dag te proberen. In Lissabon raden we u aan om een bezoek aan de TimeOut Market in Lissabon te brengen, omdat u daar alle soorten specialiteiten zult vindendie u op een grote gastronomische markt verwacht tegen te komen. Van daaruit kunt udoen wat u het beste uitkomt en met een beetje zoeken vindt u ongetwijfeld eengeschikte plek in de buurt waar u naar eigen smaak heerlijk kunt vertoeven. Als u lieverin Caparica verblijft, raden we u aan om bij Sentido do Mar een populaire plek voorsushi en Japanse gerechten maar ook voor een aantal lokale gerechten te gaan eten ofbij O Mercado als u liever Mediterrane, Europese en Portugese gerechten wiltuitproberen.


Dag 9: De dag van vertrek

De FlyDrive is ten einde en het is tijd om uw bagage in te pakken en naar de luchthavenvan Lissabon te gaan. Als uw vluchtschema het toelaat, kunt u nog even van Lissabonen zijn omgeving genieten. Laten we u iets meer vertellen over de prachtige hoofdstad, Lisboa, Menina e Moça, wat 'Lissabon, meisje en dame' betekent en wat een zeerpopulaire bijnaam is voor de stad, die oorspronkelijk is bedacht door een van de meestgeliefde fado-zangers, Carlos Carmo, die ook een lied met dezelfde naam heeftgezongen. De centrale Praça Dom Pedro IV, beter bekend als Rossio, is een goedeplek om uw reis te beginnen, want vanaf daar kunt u namelijk helemaal omhoog lopenvan Carmo Street en Garrett Street naar Chiado Square, één van de meest bezochteen bekendste delen van Pombaline Downtown (een historische bijnaam voor hetcentrum van Lissabon). Andere plekken, die u echt niet mag missen, zijn het Praça do Comércio, beter bekend als Terreiro do Paço, waar tot de verwoesting in 1755 door degrote aardbeving het Royal Ribeira Palace was gevestigd en ook de toren van Belém,het Padrão dos Descobrimentos-monument en het keizerlijk plein, waar ook hetJerónimos-klooster zich bevindt. Hier moet u de mythische Pastel de Nata(slagroomtaart) uit de patisserie 'Pastéis de Belém' echt eens proberen. Het is spijtigdat het originele recept geheim blijft, maar wees maar niet verdrietig want het goedenieuws is dat u waarschijnlijk op dit moment al nadenkt over wanneer uw volgendebezoekje zal zijn.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten
U vliegt naar Faro Airport (FAO)
U vliegt terug vanuit Lisbon Airport (LIS)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 8 overnachtingen in de charmant Solares, Quintas en Casas
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot Dag:
 • Dag 1: Aankomst luchthaven Faro - Mértola (120km)
 • Dag 2: Mértola
 • Dag 3: Mértola - Beja (53km)
 • Dag 4: Beja
 • Dag 5: Beja - Alcáçovas (68km)
 • Dag 6: Alcáçovas
 • Dag 7: Alcáçovas - Caparica (121km)
 • Dag 8: Caparica
 • Dag 9: De dag van vertrek

Wilt u afwijken van de gepubliceerde route? Wenst u te verblijven in een speciale accommodatie? Wilt u een andere categorie huurauto? Of wilt u de reis verkorten of uitbreiden? Bij Vakantiestunt B.V. is elke fly drive naar Portugal mogelijk. Deze reis kan worden uitgebreid met extra overnachtingen in Pousada's of hotels naar keuze of een groter autotype. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodaties voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Solares Quintas en Casas Alentejo en Lissabon 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail