Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal Afbeelding Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal
Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal

***

plane hotel car


12 Dagen


Deze 12-daagse Pousada Fly Drive door Noord Portugal leidt u vanuit de schitterende vakantiestad Ponte de Lima, naar het Santo Tirso, langs vestingsteden en prachtige historische stadscentra, uitgestrekte wijngaarden langs de Douro rivier en vissersdorpjes met prachtige tradities
Dag 1: Aankomst en reizen naar Ponte de Lima (84 km)

Ponte de Lima is een gezellig klein dorpje op de oevers van de rivier Lima, gelegen in het noorden van Portugal in een regio die vroeger Minho noemde, en is omringd door een prachtige natuur. Dit agrarische landschap is al bewoond sinds de prehistorie en hierdoor zijn er heel wat sporen van verschillende culturen terug te vinden, zoals de indrukwekkende en iconische Romeinse brug die met zijn 15 stenen bogen over de rivier Lima spant en zijn naam schenkt aan het dorp.

We hebben een hele reeks accommodaties geregeld die de moeite lonen om er te verblijven. Van landhuizen tot de Quintas (luxeboerderijen) zoals Casa da Várzea, Casa do Barreiro, Quinta da Roseira of Quinta da Agra, waar u zult verblijven in locaties vol geschiedenis en verhalen en die omgeven zijn door paardenmaneges, privézwembaden en idyllische tuinen. Vaak is er ook een wijnkelder aanwezig. U zult het plezier ervaren van het echte plattelandsleven.


Dag 2: Ponte de Lima

Ponte de Lima is een van de oudste dorpen in Portugal. De pittoreske straten zijn erg rustig en typisch voor de streek. Bezoek het Camões plein, waar de fontein al zijn plaats heeft sinds 1929, ook al werd het oorspronkelijk gebouwd in 1603 op het Dr. António Magalhães plein, een van de grootste toegangspoorten van het dorp in die tijd. Wandel rustig rond terwijl de stille straatjes u betoveren. Steek de zogenaamde Brug van Lima over en ontdek de pittoreske buitenwijken van Além da Ponte (voorbij de brug), die architecturaal erg interessant zijn, net zoals de thematische tuinen van Arnado, waar de Kerk van Santo António u een warm welkom heet als u voor het eerst de oude brug oversteekt. Als u de tijd nog niet uit het oog bent verloren, begeef u dan naar de Capela da Senhora da Rocha (Onze Vrouwe van de Rotsen kapel), waar u niet alleen het prachtige fort op de heuvel kan zien, maar ook een uniek uitzicht over de Minho regio.

In Ponte de Lima is de gastronomie heerlijk, met Sarrabulho rijst geserveerd met varkensvlees als een gerecht dat rijk is in smaak en traditie. Ook de palingsoort uit de Rio Lima wordt erg gesmaakt. Deze lekkernij kan worden bereid op verschillende manieren, waarbij vooral Lamprey met rijst of Lampreia Bordaleza erg populair zijn. Ook mogen we de Cebolada kabeljauw niet vergeten, een van de meest traditionele gerechten. Voor wie houdt van zoetigheden, kan de smaak van een crème brulee niet ontbreken, hier beter bekend als Leite-Creme Queimado.


Dag 3: Ponte de Lima

Een groot aantal landhuizen en kleine paleizen die het economische belang van deze streek doorheen de eeuwen benadrukt, zijn tegenwoordig omgebouwd tot gezellige accommodaties. De nadruk ligt dan ook vooral op de prestigieuze wijnproductie. Het architecturale en culturele erfgoed van het dorp is aanzienlijk. Vooral uit de middeleeuwse periode zijn heel wat monumenten zoals de Casa das Torres nog te bezichtigen. Deze is ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Nicolau Nasoni in de 18e eeuw in de barokstijl, op het groene platteland van Minho.

Neem uw tijd in Santa Marinha de Arcozelo, een kleine wijk van Ponte de Lima, die ooit een van de hoogste concentratie aan landhuizen in Portugal had, en waar de middeleeuwse bruggen Arco da Geia en Arquinhos Brug gelegen zijn. Ook vind u in Estorãos een unieke mooie Romaanse brug die een bezoek waard is.

Als u de kustlijn verkiest, zorgt een rit van een half uur er voor dat je Viana do Castelo bereikt, een dorp aan de monding van de Lima rivier, ooit de derde drukste haven van Portugal, gedurende de vijftiende en zestiende eeuw. Viana do Castelo heeft een rijke traditie en cultuur. Daarnaast vind je ook heel wat religieuze invloeden terug in het straatbeeld.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse kathedraal, het prachtige Praça da Rainha (Koninginneplein), het Praça do Conselho (stadhuis) en zijn renaissance fontein. Ook kan u een bezoek brengen aan het charmante theater van Sá de Miranda, gebouwd in 1885, een plaats die absoluut een bezoek verdient.

Dag 4: Ponte de Lima - Guimarães (58 km)

Word wakker in het mooie en rustige Ponte de Lima voordat je afscheid neemt en verder reist naar Guimarães, de stad waar Portugal ontstond. Op dezelfde manier raden we aan om Braga te bezoeken, een van de oudste Romaanse steden van het Iberisch schiereiland en een van de oudste katholieke steden in de wereld. Meer dan 2000 jaar geleden gebouwd. Ooit stond het bekend als Bracara Augusta, de hoofdstad van de Romaanse provincie Gallaecia. Als u beslist om te lunchen in de buurt van Braga, geef dan Taberna Belga (Belgische taverne) een kans en vraag naar de Francesinha, een typisch gerecht uit Porto. Ook al bevindt u zich in Braga, deze Francesinha wordt beschouwd als een van de beste gerechten ooit, ook door de echte lokale bevolking van Braga. U vindt er ook een heel assortiment aan internationale bieren terug. Vandaag de dag is het een jonge, innovatieve en snel groeiende ondernemende stad met een adembenemend historisch centrum die tot de oudste van Portugal hoort. Ook is het Santuário Bom Jesus do Monte in de omgeving een unieke en erg prachtige plaats.

Afhankelijk van de tijd waarin u Guimarães bereikt, is een wandeling rond het centrum zeker de moeite. Meteen ook het ideale moment om een gezellige plaats te vinden om de lokale gastronomie te proeven. Voor het avondmaal raden we Taberna Trovador of Cantinho dos Sabores aan. Als u zelf op zoek wil gaan, dan zult u niet ontgoocheld zijn door het restaurant waar uw oog op valt.

Wat overnachting betreft, zult u verblijven in een van de prachtige Solares de Portugal, Casa dos Pombais of een typische Solar de Portugal, omringd door indrukwekkende wijngaarden en tuinen, gelegen in het hart van het historische centrum van Guimarães. Of Quinta de Cima de Eiriz, gelegen in Monte da Penha, waar u het plattelandsleven zult ervaren en kan genieten van de meest prachtige landschappen.

Dag 5: Guimarães

Een volledige dag spenderen rondom Guimarães kan een goed idee zijn, gezien het historisch centrum zo indrukwekkend is. Guimarães wordt beschouwd als de wieg van Portugal, omdat D. Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal die de onafhankelijkheid verklaarde in 1143, hier werd geboren. Neem dus uw tijd om hier rond te wandelen, want u wordt het hier niet snel moe. De echte must see plaatsen zijn het Guimarães kasteel, waar graaf Dom Henrique Count en Dame Teresa verbleven en waar wordt vermoed dat D. Afonso Henriques werd geboren. De São Miguel do Castelo Chapel is de kapel waar de eerste koning van Portugal werd gedoopt. Ook al is deze informatie niet zeker, het doopvont dat werd gebruikt voor de ceremonie zou hier nog steeds bewaard worden. Ook een bezoek waard is het Dogenpaleis van Bragança, het Santiagos plein en het Oliveiras plein. Tussen deze twee pleinen vindt u de Domus Municipalis, een impressionant monument dat dienst deed als stadhuis tijdens de veertiende eeuw.

Als u niet verblijft in Quinta da Cima de Eiriz, spendeer dan zeker wat tijd op de Monte da Penha, het hoogste punt van Guimarães, een plaats waar woorden geen recht doen aan de zichten.

Dag 6: Guimarães - São Pedro do Sul (162 km)

São Pedro do Sul is een stad in het hart van de Lafões vallei, omringd door het gebergte van de Sierras van Arada, Gralheira en São Macário. São Pedro do Sul staat voornamelijk bekend om zijn thermische bronnen, waarvan het geneeskrachtige mineraalwater al werd gebruikt in de twaalfde eeuw, ook door Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, die later een charter uitreikte aan de stad. De openheid van de lokale bevolking is een van de grootste troeven. U zult er altijd iemand vinden die je met veel plezier aanwijzingen of informatie geeft over de streek en zijn verborgen schatten.

São Pedro do Sul, heeft de grootste bloemenvelden van Lafões, met oneindige landschappen met duizenden kleuren en geuren van bomen en bloemen. Na een lange rit van Celorico de Basto zijn de thermische baden een ideale afsluiter van de dag.

De Quinta da Comenda is uw accommodatievoor de komende twee nachten. Een prachtig landhuis en luxeboerderij die dateert nog van voor de periode van de stichting van Portugal in 1143. Het was eigendom van koningin D. Teresa, moeder van Afonso D. Henriques, de eerste koning van Portugal. Een landgoed waar aan land- en wijnbouw wordt gedaan omringt het gebouw van uitzonderlijke architecturale schoonheid.Dag 7: São Pedro do Sul

Er zijn heel wat dingen te bezichtigen en te doen in São Pedro do Sul. Zo zijn er vier leistenen dorpjes die zeker een bezoek waard zijn, maar waarvoor u wel wat moet rijden. U kan kiezen tussen Aldeia da Pena, Aldeia do Fujaco, Aldeia de Covas do Monte of Aldeia de Covas do Rio. Ieder van hen is zeker een bezoek waard, maar u hoeft ze daarom niet allemaal te bezoeken, tenzij u dat echt wil. Mis zeker de gastronomische delicatesse van het geroosterde kalf niet, de populairste schotel in São Pedro do Sul. Ook het geroosterde lam in de steenoven is een echte aanrader. Vraag gerust rond wat u nog allemaal kan uitproberen, en zonder twijfel zal het enige probleem die zich voordoet zijn dat u zal moeten kiezen welk gerecht u nu wil. Er zijn ook wat gebakjes om te proberen zoals Pão de Ló do Sul, Folar, Caladinhos en Vouguinhas. De wijn van São Pedro do Sul is ook erg karakteristiek, gezien het toebehoort aan een van de grootste PDO (Protected Designation of Origin) regios, het PDO van Lafões, waar u enkele van de beste witte en rode wijnen zal proeven uit de noordwestelijke hoek van de Dão regio en de zuidelijke tip van de Vinho Verde streek. Arinto, Cerceal, Dona Branca, Esgana Cão en Rabo de Ovelha zijn de witte druiven, met Amaral en Jaen als bekendste rode druiven. Als u nog tijd over heeft, bezoek zeker het prachtige stadje Viseu, op zon dertig minuten afstand.


Dag 8: São Pedro do Sul - Luso (75 km)

Op deze dag begeeft u zich naar uw laatste bestemming, de rustige regio Luso, dichtbij het beroemde Koninklijke paleis van Buçaco. Op de top van de heuvel en zon kilometer vanaf de thermische baden van Luso, met een indrukwekkend zich op de bossen van Buçaco, staat de Villa Duparchy, een prachtig negentiende-eeuws landhuis. Gelegen in de wijnregio Bairrada en erg dicht bij het beroemde Koninklijke paleis Buçaco, wordt het beschouwd als een must see in deze regio in Centraal-Portugal. Vila Duparchy werd gebouwd door de Franse ingenieur Jean Alexis Duparchy, gedurende de periode dat hij verbleef in Portugal voor het toezien op de spoorwegconstructie in Beira Alta. Sinds 1895 is dit magnifieke huis omringd met prachtige tuin en privébos in de handen van de familie van de huidige eigenaars. Neem uw tijd om de grenzen van het domein te verkennen.

Luso is ook de plaats waar het beste water van Portugal wordt gebotteld. Afkomstig van de Serra do Buçaco en gebotteld door de Sociedade da Água de Luso (Luso Water agentschap).


Dag 9: Luso

Bezoek het koninklijk paleis van Buçaco en zijn bossen. Het staat geclassificeerd als nationaal monument sinds 1996 en is geïntegreerd op een aparte architectonische wijze in het landschap dat als uniek wordt beschouwd in Europa. Ook het hotel hier wordt beschouwd als een van de meest unieke, historische hotels ter wereld. De architectuur van het paleis wordt gekarakteriseerd door een mix van elementen uit monumenten zoals de Belém Toren, het Jerónimos Klooster of het Klooster van Christus in Tomar, waarvan het interieur gedecoreerd is met geglazuurde tegels, frescos en schilderijen die terug doen denken aan de gouden periode van de Portugese ontdekkingsreizen.

Een interessant alternatief is het bezoeken van de academische stad Coimbra, een van de mooiste steden van Portugal. Door de grote aanwezigheid van studenten is de levendigheid van de stad erg aanstekelijk.

Als u de thermische baden van São Pedro do Sul mist, dan kan u de thermische spa van Luso bezoeken.

Op gastronomisch vlak is de regio Mealhada, waar Luso is gesitueerd, een van de populairste van het hele land. Niet enkel voor de PDO (Protected Designation of Origin) wijn regio met heerlijke witte, rode en schuimende wijnen, maar ook voor de beroemde Leitão da Bairrada (geroosterd big van Bairrada), het meest populaire gerecht van de streek. Andere heerlijke opties zijn Cabidela de Leitão (big met cabidela rijst), de Chanfana (4 tot 5 uren gekookt lam of geit ), of Negalhos (varkensvlees, geitenvlees en chorizo gekruid met peterselie, ui, munt, een beetje olie en paprika). Deze gerechten vind u op vrijwel ieder menu. Zoek gewoon een plaats die uw aandacht trekt en u zult uitstekend bediend worden. Toch raden we het Pedra de Sal restaurant of Taberna do Burriqueiro in Luso aan. Of als je de beste Leitão da Bairrada wil vinden, ga naar Rei dos Leitões, een restaurant in de kleine gemeente Sernadalo op zon tien minuten rijden.

Er zijn ook lokale gebakjes zoals Caramujos, Cavacas da Vila do Luso, Barrigas da Freira, Aletria en Arroz Doce.


Dag 10: Luso - Santo Tirso (134 km)

Santo Tirso werd gesticht rond het oude klooster van São Bento (St. Benedictus), door de Benedictijnen in de achtste eeuw en werd later herbouwd tijdens de zeventiende eeuw. Santo Tirso is gelegen naast de Ave rivier en het is die charme die wordt gekarakteriseerd door de rivieroevers, bosjes en tuinen. Er zijn heel wat rustige plaatsen waar je enkel het water van de rivier hoort stromen. Pelgrimstochten en volksfeesten spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de bevolking, net als dans, zang, legendes en religieuze rituelen die altijd deel hebben uitgemaakt van de cultuur naast de snel groeiende industrialisering.

Uw accommodatie Quinta da Picaria is gelegen in een natuurlijke omgeving, die een perfect voorbeeld is van een boerderij uit de zestiende eeuw. De schoonheid van de wijn- en boomgaarden vormen het levendige beeld van de agrarische omgeving. Een authentiek voorbeeld van het agrarische leven in de achttiende eeuw zie je terug in het interieur dat bestaat uit graniet en houten balken. Quinta da Picaria is gelegen in de stedelijke regio Guimarei, een slapende stad nabij Santo Tirso, en hierdoor de ideale setting voor wandelliefhebbers. In de zomermaanden is er weinig beter dan het proeven van de Vinho Verde (groene wijn) die hier wordt geproduceerd. Zijn tijdloze karakter en de vriendelijke atmosfeer zorgen voor een aangenaam verblijf.


Dag 11: Santo Tirso

In de omgeving van Santo Tirso heeft u twee opties. De eerste is om het dorp te bezoeken en enkele van zijn bezienswaardigheden, te beginnen met het iconische Klooster van São Bento, het stadspark, de prachtige landschappen vanaf de Onze Vrouwe van Assunção heuvel en de archeologische ruines van de Monte Padrão . Ook vind u hier het International Museum of Contemporaneous Sculpture, gelegen in vijf openluchtlocaties in de stad. De receptie en voorstelling van dit unieke openluchtmuseum vindt u terug in het gemeentelijke museum van Pedrosa Abbot.

De tweede optie is om uw dag door te brengen in de mysterieuze en magische stad Porto, de tweede grootste stad van Portugal en een charmerende plaats. Porto is uitzonderlijk. Verkozen tot beste Europese bestemming in 2017 door reizigers van 174 landen, de "Cidade Invicta" is een mix van geschiedenis, architectuur, cultuur, gastronomie, handel, ontmoetingen en ontdekkingen. U kan heerlijk wandelen langs de rivier Douro in de Ribeira, vliegen over de stad met de helikopter, Portos architectuur ontdekken of zijn fantastische landschappen en magnifieke bruggen bewonderen door een cruise te nemen op de majestueuze rivier. Porto is ook een kuststad en in een korte tijd brengt een tram u tot bij de stranden van Foz do Douro met zicht op de Atlantische Oceaan. Geniet van een drankje in BASE Porto, een moderne outdoor bar tussen de iconische Lello bibliotheek en de Clérigos toren. Ontdek het São Bento treinstation, de Bolhão markt en het Majestueuze Café, een van de mooiste cafés in de wereld, dat dateert van 1921 en nog steeds wordt beschouwd als een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van de sociale elite tijdens de Belle Époque. Het is gelegen in de Santa Catarina straat, een van de meest bezochte en commerciële straten van Porto. Probeer ook enkele restaurantjes rondom Ribeira, of het street food en de tapas van Túnel de Ceuta (Ceuta Tunnel) en Picaria straat. Ervaar de Porto wijn, zijn kabeljauw of Francesinha. U zult versteld staan van alles wat Porto u te bieden heeft.

Dag 12: Vertrek (30 km)

De FlyDrive is op zijn einde gekomen en het is tijd om uw bagage terug in te pakken en u te begeven naar de luchthaven van Porto. Als uw vlucht het toelaat, kunt u uw laatste uurtjes nog spenderen in het centrum van de stad. Het is de beste plaats om afscheid te nemen van Portugal.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Porto en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Dag tot Dag
 • Dag 1: Aankomst en reizen naar Ponte de Lima (84 km)
 • Dag 2: Ponte de Lima
 • Dag 3: Ponte de Lima
 • Dag 4: Ponte de Lima - Guimarães (58 km)
 • Dag 5: Guimarães
 • Dag 6: Guimarães - São Pedro do Sul (162 km)
 • Dag 7: São Pedro do Sul
 • Dag 8: São Pedro do Sul - Luso (75 km)
 • Dag 9: Luso
 • Dag 10: Luso - Santo Tirso (134 km)
 • Dag 11: Santo Tirso
 • Dag 12: Vertrek (30 km)

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Solares Noord en Midden Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail