Fly Drive Solares Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Solares Noord Portugal
Fly Drive Solares Noord Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares Noord Portugal

***

plane hotel car


8 Dagen


Deze 8-daagse individuele fly & drive brengt u van Ponte de Lima naar Lamego. U bezoekt onderweg mooie plaatsen als Celorico de Basto en Lamego, Helemaal omdat we deze reis gecombineerd hebben met de wereldstad Ponte de Lima en Luso, 'the place to be' om lekker in de zon te zitten!
Dag 1: Ponte de Lima


Ponte de Lima Is een heerlijke kleine stad aan de oever van de rivier, de Lima. Gelegen in het noorden van Portugal, een regio die voorheen bekend stond als Minho. Het plaatsje wordt omringd door natuurlijke schoonheid. Deze landbouwregio wordt sinds de prehistorie al bewoont door mensen. Vanwege deze rijke geschiedenis kan men veel overblijfselen van de verschillende culturen vinden. Een van deze overblijfselen is de verbazingwekkende en iconische Romeinse brug. Deze verbazingwekkende brug loopt over de rivier, de Lima. Wat deze brug zo iconische maakt zijn de 15 bogen van steen. Het stadje heeft zijn naam te danken aan deze iconische brug met de naam, Brug van Lima. We hebben een geweldige selectie van accommodaties voor u gemaakt, die niet onopgemerkt mogen blijven. U zult verblijven in herenhuizen tot aan Quintas (nobele boerderijen) zoals Casa da Várzea, Casa do Barreiro, Quinta da Roseira of Quinta da Agra. U zult worden ondergebracht op deze magische locaties vol met geschiedenis. In de buurt van deze magische locatie is er een groot aanbod aan vermaak. Geniet bijvoorbeeld van de maneges, privé zwembaden, idyllisch tuinen, boerderijen, wijnkelders, enz. U zult het plezier ervaren op echte lokale waar de cultuur van het platteland nog altijd leeft.

Dag 2: Ponte de Lima


Lima is een van de oudste dorpen in Portugal met zijn fotoserie waardige straten. Deze rustig en typisch straten zijn karakteriserend voor deze regio. Bezoek het Camies plein, waar de nobele fontein geplaats in 1929 zich bevindt. Hoewel deze formeel gebouwd werd in 1603 op het António Magalhães plein. Toentertijd was dit een van de belangrijkste toegangswegen richting het stadje. Verken de rustige straten en u zult verliefd worden op deze plek. Steek de zogenaamde brug van Lima over en zie de prachtige buitenwijken van Além da Ponte (voorbij de brug). U zult een onmiskenbare architecturale interesse ervaren als de u door de thematische Tuin van Arnado loopt, waarbij de kerk van Santo Antonio u als eerste hartelijk verwelkomt wanneer u de oude brug oversteekt. Als u niet in de tijd afdwaalt, breng dan een bezoekje aan Capela da Senhora da Rocha (vrouw van de stenen kapel) waar u niet alleen een prachtige bergtop kunt bezichtigen, maar ook een uniek
landschap tegenkomt die over de Minho regio uitstrijkt. In Ponte de Lima is de gastronomie sappig en smakelijk. Een van de vele voorbeelden hiervan is de exlibris in de rijst van Sarrabulho, geserveerd met varkenskuit. Dit gerecht is rijk aan smaak en traditie. De lamprei (vissoort) uit de Rio Lima is ook zeer aan te raden. Dit gerecht kan op verschillende manieren worden bereid. De lamprei met rijst ook wel Lampreia Bordaleza genoemd. Wat ook zeker een opmerking waardig is, is de Cod van Cebolada wat een van de meerdere traditionele gerechten is. Voor de mensen die van zoetigheid houden en/of gek zijn op snoep, raden wij u aan om echt de Leite-Creme Queimado te proberen, u zult merken dat de textuur van de verbrande melk room een gehele ervaring op zichzelf is.
 

Dag 3: Ponte de Lima


Een groot aantal herenhuizen en kleine paleizen wordt tegenwoordig omgebouwd tot accommodaties, die het economische belang van de regio door de eeuwen heen aantonen. Deze accommodaties worden grotendeels geassocieerd met de prestigieuze van de wijnbouw industrie in deze regio. Het architecturale en culturele erfgoed van deze accommodaties is behoorlijk rijk, vooral omdat deze uit de periode van de middeleeuwen komen. Er zijn een groot aantal monumenten te zien met hun eigen geschiedenis en kenmerken, zoals bijvoorbeeld Casa das Torres (Huis van de torens), ontworpen in een mooie barokstijl door de beroemde Italiaanse architect Nicolau Nasoni. Rond de 18 de eeuw was het landschap van Minho een weelderige groen platteland, tegenwoordig kunt u nog steeds stukjes groen platteland vinden in Minho, zoals in de 18 de eeuw. Als u de tijd heeft, bezoek dan ook de Santa Marinha de Arcozelo. Dit is een klein district in de Ponte de Lima, dat een van de hoogste concentraties aan herenhuizen in Portugal heeft. Als u hier toch bent bekijk dan ook gelijk de middeleeuwse bruggen van Arco da Geia en de brug van Arquinho en de unieke romaanse brug in EstorIos, die echt de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Als u de kustlijn verkiest over het platteland, neem dan de tijd (30 minuten) om naar Viana do Castelo te rijden. Deze stad wordt gezien als de monding van de Lima rivier. Ooit was deze stad een van de drie drukste havens van Portugal, in de 15e en 16e eeuw. Viana do Castelo heeft een rijke cultuur, waar men de traditie en cultuur heeft geëerd, vandaar dat deze goed bewaard is gebleven. U kunt deze cultuur proeven in de oude straten, waar u een sterke religieuze oorsprong zult voelen. Er zijn verschillende geweldige monumenten en bezienswaardigheden die naast de oude straten de cultuur en het verleden onthullen, zoals de middeleeuwse kathedraal, de gracieuze Praia da Rainha (Queen's-plein), het Praia do Conselho (stadhuis) en de fontein uit de renaissance periode. Ook kunt u een bezoek brengen aan het charmante theater van S. de Miranda, gebouwd in 1885.


Dag 4: Ponte de Lima - Celorico de Basto


Als u van Ponte de Lima naar uw accommodatie rijdt raden wij u aan de weg richting het stenen huis te nemen. Dit huis staat algemeen bekend als het 'Fllestone-huis', met een prachtig uitzicht over het landschap van de Moreira do Rei-vallei. Wij kunnen u beloven dat dit zeker het bezoek waard is en u zult binnen 30 minuten uw accommodatie bereiken. Uw accommodatie: Casa de Canedo. Casa do Canedo een landhuis gebouwd in de 17 de eeuw, wat nog altijd de focus van het land- en bosbouw gebied is. Dit landhuis heeft ongeveer 90 hectare aan uitgestrekt landschap. Gelegen in de regio Basto, een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en zijn wijnen. Casa do Canedo ligt op gelijke afstand van de dorpen Cabeceiras de Basto, Celorico de Basto en Mondim de Basto. Elk met zijn eigen unieke karakter. Het huis ligt in een rustige vallei, op ongeveer 500 meter van de weg, tussen Fermil de Basto en Arco de Baúlhe. Het kijkt uit op de bergen van de Serra do Mar die aan de andere kant van de Tmega-rivier liggen, tot aan de hoge top van Senhora da Graña. Casa de Canedo is een ideale plek om de contrastrijke natuurlijke schoonheid te verkennen en het rijke culturele en folkloristische erfgoed van deze regio te ontdekken. Daarnaast ligt het op een comfortabele reisafstand van de golfclub in Amarante, gelegen in een rustige vallei. Het is een perfecte bestemming om te wandelen, fietsen of zwemmen in het zwembad op zomerdagen.

Dag 5: Celorico de Basto


Celorico de Basto is een mooi dorp gelegen in het noorden van Portugal, aan de rivier de Tennega. Deze rivier heeft zijn weg gevonden door het landschap en hiermee een vruchtbare vallei gecreëerd. Deze vallei heeft een rijke en interessante geschiedenis. Het is een plaats van grote natuurlijke schoonheid dat zich bevindt tussen de Barroso en Mar bergketens. Het dorp dat in deze vallei ligt is oud. Het wordt gekarakteriseerd door veel verschillende mensen en culturen die dit gebied over de
eeuwen heen hebben bewoont. Dit dorp dateert terug tot vóór de aankomst van de Romeinen op het Iberisch schiereiland, waarbij het ArnÛias-kasteel een strategisch verdedigingspunt was tijdens de gehele middeleeuwen. De regio bezit een groot aantal herenhuizen die voornamelijk na de 7 de eeuw zijn gebouwd. Hiermee werd de verandering van het landschap gekenmerkt, waarbij verschillende barok elementen en regionale materialen werden gebruikt, zoals bij Casa do Campo, de Boa Vista en Outeiro Solares , de Casa da Portela, de Gandarela, de Prado (9 de eeuw) en de Casa da Igreja. De omringende natuur is een van de grootste attributen van Celorico de Basto. Vanuit de gezichtspunten van Alto do Viso en Arnóia Castle heeft men een verbluffende panorama uitzicht over de Tnemega-vallei tot aan de Alv " en Mar" berg. De Matam-brug is een iconisch monument, gebouwd in 1935. Deze brug is een van de grootste graniet bruggen in heel Europa. Niet te vergeten in deze regio, is de gastronomie. Deze is rijk aan specialiteiten, zoals de "Arroz de Cabidela" (kip met rijst), de kool met bonen en gerookte ham, de geroosterde geit, of de beroemde Serra-kaas, evenals verschillende gebakjes en desserts, zoals de "P" o-de- LÛî (een lichte cake met eier-room), de "Cavacas" (op suiker gebaseerd koekje) of de eierpudding. Wat zeker niet mag ontbreken in dit rijtje, is de uniek Vinho Verde (groene wijn of jonge wijn). Het is een verse en koolzuurhoudende wijn wiens naam niets te maken heeft met de kleur van de druif, maar met de regio waar het geproduceerd wordt. De Vinho Verde is de grootste DOC-regio (Controlled Origin Denomination) van Portugal. Andere mooie dorpen blijven nog altijd Cabeceiras de Basto of Mondim de Basto. Dit zijn de twee andere dorpen die op gelijke afstand van Casa do Canedo liggen.

Dag 6: Celorico de Basto - Lamego


Het is tijd om naar Lamego te rijden. Lamego is een van de belangrijkste stedelijke centra, in de Douro-regio. Vóór de oprichting van de Portugese nationaliteit waren de Lamego-landen al bewoond en vormden zij een belangrijke doorgangsweg voor commerciële transacties. In de Almacave kerk, een van de grootste architectonische juwelen van de regio. Heeft de eerste Portugese koning, D. Afonso Henriques, de eerste koninklijke reünie verzameld, toen Portugal werd geboren als een onafhankelijke natie. Zoek Quinta do Terreiro. Uw verbazingwekkende accommodatie voor de komende paar nachten. Quinta do Terreiro is een 18 de-eeuws landgoed, recentelijk gerestaureerd met oog voor detail, waarbij men zich gericht heeft op het behoud van de oorspronkelijke kenmerken. Maar vrees niet, u komt niet in een authentiek 18 de -eeuws huis terecht, waar nog geen elektriciteit te vinden is. Bij de restauratie heeft men rekening gehouden met elementen van de moderne tijd, om onze gasten de beste comfort te bieden.

Rondom Quinta do Terreiro kunt u genieten van de traditionele straatjes in het oude dorp van 'Lalim Anta de Mazes. Dit is een dorp met middeleeuwse elementen die tot op de dag van vandaag nog steeds bewaart blijven. Zoals enkele mooie uitzichtpunten binnen de regio: Serra das Meadas, São Domingos, S "Leonardo da Galafura en Alto de Loureiro. Bij de wederopbouw is rekening gehouden met het behoudt van de historie. Men heeft waar mogelijk de originele stenen en andere elementen gebruikt. Wees dus niet verbaasd als u achter een raam een origineel scharnier vindt. Toentertijd, werd aan elke kamer een naam toegekend, van een beroemdheid, die gekoppeld is aan de Douro-regio, met voorkeur op het gebied van literatuur, geschiedenis of archeologie. Het is een eenvoudige maar zeer mooie manier om de culturele referenties in stand te houden en te respecteren. In het huis vindt u een leeszaal, een poolruimte en een bar, een maaltijdkamer met een breed
overdekt balkon, open haarden in de woonkamer en in sommige slaapkamers, een vergaderzaal, een wembad en een tennisbaan, beide in een breed gazon in de aangename sfeer van de Quinta, omringd door boomgaarden met appel- en kersenbomen. De bar / kelder en de poolruimte bevinden zich in de ruimte waar men vroeger met een olijfpers werkte. Terwijl u een potje pool speelt, of interessante conversaties heeft met uw vrienden, kunt u genieten van de beste wijnen uit de Douro-regio. Lamego, een land van smaken en tradities, met zijn eigen unieke gastronomie. Het is een paradijs van goed en gevarieerd eten, van gerechten tot aan traditionele gebakjes. Het dappere konijn, het gebraden lamsvlees, maar ook de heerlijke '' ibesas '' (brood met ham, knoflook en kip), varkensworst, het zoete "biscube biscuit", zijn hier enkele voorbeelden van.
Dag 7: Lamego


Lamego staat bekend om zijn vruchtbare gronden die smakelijke kersen, appels en olijven produceren. Maar de grootste landbouw blijft toch druiven, het gehele landschap staat vol met wijngaarden die voornamelijk wijn produceren. Dit is al eeuwen de belangrijkste voedingstof van deze regio. De religieuze architectuur heeft in Lamego een unieke uitdrukking, zeker omdat Lamego een van de oudste bisdommen in Portugal heeft. De S " Pedro de Balsem" Kerk, geclassificeerd als Nationaal.

Monument, is de op één na oudste tempel van het Iberisch schiereiland. Sommigen zeggen dat het werd gebouwd tijdens de West-Gouvernante overheersing van het grondgebied, terwijl andere zeggen dat het uit de 10 de eeuw stamt. De Lamego-kathedraal werd gebouwd vóór de Portugese Nationaliteitsstichting, maar het gebouw zoals we het kennen dateert uit een constructie uit de 12 de eeuw. Het heiligdom van Nossa Senhora dos Remédios, en zijn immens grote trap is gebouwd in de 18 de eeuw. Gelegen op de top van de Santo Estevão berg, ter eren van Onze Lieve Vrouw van Remedies. Dit is een van de hoogtepunten van de Lamegos regio. De trap, die oprijst vanuit het centrum van de stad tot aan de top van de berg, is gevuld met heilige plaatsen en verrassende hoekjes. Dit is waarschijnlijk het grootste devotiesymbool voor Onze Lieve Vrouw van Remedies. In september leeft Lamego intensief vanwege de viering van de heilige. De Lamego-regio is gevuld met kerken en kapellen, schuilplaatsen, historische kleine dorpen, middeleeuwse bruggen en een groot aantal archeologische overblijfselen uit de vroege tijd van de menselijke nederzetting in de regio. Bezoekers die op zoek zijn naar.

Lamego kunnen hier geschiedenis, traditie en een sterk cultureel erfgoed vinden, maar ook diverse recreatie- en sportprogramma's, vanwege de goede natuurlijke omstandigheden voor het beoefenen van de meest gevarieerde (extreme) sporten. Ook kun je de reis afstemmen op de lokale bedevaart oorden, zoals 'Festa de Santa Maior, de Almacave (5 augustus), of/en 'Festa em Honra, Nossa Senhora dos Remésios' (laatste donderdag van augustus - 8 september).


Dag 8: Terugreis


De terugreis, uw reis is helaas ten einde gekomen. Het is tijd om uw bagage te pakken en naar het
vliegveld van Porto Airport te vertrekken.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

 • Dag 1: Ponte de Lima
 • Dag 2: Ponte de Lima
 • Dag 3: Ponte de Lima
 • Dag 4: Ponte de Lima - Celorico de Basto
 • Dag 5: Celorico de Basto
 • Dag 6: Celorico de Basto - Lamego
 • Dag 7: Lamego
 • Dag 8: Terugreis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive Solares Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail