Fly en Drive Van Lissabon naar Porto via de binnenlandroute 9 dagen Afbeelding Fly en Drive Van Lissabon naar Porto via de binnenlandroute 9 dagen
Fly en Drive Van Lissabon naar Porto via de binnenlandroute 9 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Van Lissabon naar Porto via de binnenlandroute 9 dagen

***

plane hotel car


9 Dagen


Gedurende deze 8-daagse Fly Drive van Lissabon naar Porto bezoekt u de hoofdstad Lissabon, prachtige historische paleizen, bijzondere kasteelstadjes en historische steden, zoals Coimbra. Werelderfgoed cultuur vindt u onder andere in Lissabon en Porto, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.Dag 1 - 2: Vertrek naar Lissabon - 2 overnachtingen in Lissabon

Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u naar Lissabon. Bij aankomst haalt u uw huurauto op het vliegveld en rijdt u naar uw hotel in Lissabon waar u 2 nachten zult verblijven. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een grote en dichtbevolkte stad aan de rivier de Taag, dicht bij de kust. Bewonder de kunst in het Museu Nacional de Arte Antiga, leer alles over tegels in het Museu Nacional do Azulejo of bekijk hedendaagse kunstwerken in het Museu Colecção Berardo. Ook aan historische gebouwen ontbreekt het er niet; één van de beroemdste oude kloosters is bijvoorbeeld Mosteiro dos Jerónimos in Belém. Baixa is de wijk waarin het Rossio-plein ligt, Bairro Alto staat bekend om het levendige horeca-aanbod en het uitgaansleven. U kunt deze laatste, dertig meter hoger liggende wijk bereiken met een door Gustave Eiffel ontworpen lift: de Elevador de Sante Justa.


Dag 3 - 4: Van Lissabon naar Fatima - 2 overnachtingen in Fatima

U verlaat Lissabon en rijdt richting het noorden naar Fatima waar u 2 nachten zult verblijven. Fatima ligt in Centro de Portugal in de gemeente Ourem. Nadat een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima werd gemeld in oktober 1917 door enkele herderskinderen, werd het dorp een rooms-katholiek bedevaartsoord. 3 km ten zuiden van Fatima kunt u de huizen waar deze kinderen opgroeiden bezoeken. De plek waar Maria in 1917 verschenen zou zijn heet Valinhos en daar vlakbij kunt u de Heilige Weg volgen naar het heiligdom.

 

Dag 5 - 6: Van Fatima naar Coimbra - 2 overnachtingen in Coimbra

Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Sé velha (oude kathedraal) en de Sé nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.


Dag 7 - 8: Van Coimbra naar Porto - 2 overnachting in Porto

U verlaat Coimbra en rijdt naar Porto toe, waar u de laatste nacht zult verblijven. Vandaag en morgen heeft u tijd om Porto te bezoeken. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clérigos van de Igreja dos Clérigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palácio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.


Dag 9: Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Porto bezoeken. Uw huurauto kunt u op de luchthaven van Porto inleveren.

 

Fly Drive Portugal Op Maat

Wilt u afwijken van de gepubliceerde route? Wenst u te verblijven in een speciale accommodatie? Wilt u een andere categorie huurauto? Of wilt u de reis verkorten of uitbreiden? Bij Vakantiestunt B.V. is elke fly drive naar Portugal mogelijk. Deze reis kan worden uitgebreid met extra overnachtingen in Pousada's of hotels naar keuze of een groter autotype. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.Hotels


U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 8 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
 • Dag 1: Lissabon
 • Dag 2: Lissabon
 • Dag 3: Lissabon - Fatima, ca 126 km
 • Dag 4: Fatima
 • Dag 5: Fatima - Coimbra, ca 86 km
 • Dag 6: Coimbra
 • Dag 7: Coimbra - Porto, ca 122 km
 • Dag 8: Porto
 • Dag 9: Porto

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly en Drive Van Lissabon naar Porto via de binnenlandroute 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail