Fly en Drive Portugal Culturele Schatten Afbeelding Fly en Drive Portugal Culturele Schatten
Fly en Drive Portugal Culturele Schatten ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Portugal Culturele Schatten

***

plane hotel car


8 Dagen


Portugal is een land van contrasten. Goudgele zandstranden in het zuiden, prachtig natuurschoon in de binnenlanden en niet te vergeten schitterende historische steden zoals Lissabon, Evora en Porto. We hebben voor u een interessante rondreis uitgezocht, die alle hoogtepunten van Portugal aandoet. In eigen tempo reist u door het afwisselende landschap met kleine, authentieke dorpjes en bezoekt u de belangrijkste steden, die stuk voor stuk vele culturele bezienswaardigheden bieden. U verblijft in goede middenklasse hotels. Hoogtepunten zijn: Evora, Coimbra, Porto en Lissabon!
Dag 1: Aankomst Faro

Na aankomst op de luchthaven van Faro neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u richting het oude centrum. Faro heeft een grote verscheidenheid aan historische gebouwen, waaronder prachtige kathedralen en vele musea. Het historische centrum van deze stad is hierdoor beslist een bezoek waard.


Dag 2: Faro - Evora (220 km)

Na het ontbijt vertrekt u richting Evora. U rijdt door het prachtige, afwisselende landschap van de Alentejo provincie. Onderweg komt u langs de stad Beja, die beslist de moeite waard is om te bezoeken. De stad heeft vele bezienswaardigheden, waaronder het historische oude kasteel met schitterend uitzicht over de stad. Na een bezoek aan de stad Beja rijdt u verder naar Evora. Evora is een museumstad van Romeinse oorsprong, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U kunt hier onder meer een bezoek brengen aan de St. Francisco kathedraal, de tempel van Diana en het bekende Praca do Giraldo.

 

Dag 3: Evora - Coimbra (240 km)

Vandaag rijdt u door het hart van Portugal, een heuvelachtig gebied met middeleeuwse dorpjes, kastelen en kloosters. De rit eindigt in Coimbra, één van de oudste universiteitssteden van Europa. Ook vandaag de dag wordt het beeld van de stad nog steeds bepaald door deze universiteit. De stad is trapsgewijs gebouwd tegen de rechteroever van de rivier Mondego en herbergt tal van prachtige monumenten, kathedralen, tuinen en parken. Enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de ruïnes van de Romeinse nederzetting Conimbriga.


Dag 4: Coimbra - Porto (115 km)

Vanuit Coimbra rijdt u verder naar Porto, de tweede stad van Portugal. Porto is een charmante havenstad met historische monumenten en bekende wijnhuizen. Het is de moeite waard om een wandeling te maken door de typische, Portugese stadswijken met de smalle kronkelige straatjes, gebouwd tegen de oever van de Douro. Een bezoek aan de wijnkelders van Porto maken uw bezoek aan deze stad compleet.


Dag 5: Porto - Fatima (190 km)

Na het ontbijt vertrekt u richting Fatima. Bezoek onderweg Aveiro, één van de interessantste steden aan de kust, gelegen het grote binnenmeer, Rio de Aveiro. De stad wordt doorkruist door kanalen, waarop kleurrijke gondels, Moliceiros, varen. De rit eindigt vandaag in de bedevaartsplaats Fatima, één van de belangrijkste Maria-bedevaarstplaatsen in de katholieke wereld. Hier verscheen Maria in 1917 aan drie herderskinderen en de stad wordt daarom nog steeds jaarlijks door vele pelgrims bezocht.

 

Dag 6: Fatima - Lissabon (125 km)Vandaag staat Lissabon, de hoofdstad van Portugal op het programma. Lissabon is gelegen langs de rechteroever van de rivier de Taag en is een bruisende stad, die wordt gekenmerkt door historische en moderne architectuur. Het Jeronimus-klooster, de toren van Belem en de historische wijk Alfama zijn beslist een bezoek waard.

 

Dag 7: Lissabon - Faro (280 km)

Via de langste hangbrug van Europa rijdt u terug richting de Algarve. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Monchique, het hoogstgelegen plaatsje in de Algarve. Ook kunt u onderweg Cabo de Sao Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van Europa, aandoen.

 

Dag 8: Vertrek Faro

Uw fly-drive eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw terugreistijd kunt u misschien nog een aantal uren genieten van de stad, alvorens u naar de luchthaven vertrekt om uw huurauto in te leveren en naar Nederland terug te keren.Hotels


U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
 • Dag 1: Aankomst Faro
 • Dag 2: Faro - Evora (ca. 220 km)
 • Dag 3: Evora - Coimbra (ca. 240 km)
 • Dag 4: Coimbra - Porto (ca. 115 km)
 • Dag 5: Porto - Fatima (ca. 190 km)
 • Dag 6: Fatima - Lissabon (ca. 125 km)
 • Dag 7: Lissabon - Faro (ca. 280 km)
 • Dag 8: Vertrek Faro

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly en Drive Portugal Culturele Schatten 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail