Fly Drive van Lissabon naar Porto via de kustroute Afbeelding Fly Drive van Lissabon naar Porto via de kustroute
Fly Drive van Lissabon naar Porto via de kustroute ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive van Lissabon naar Porto via de kustroute

****

plane hotel car


9 Dagen


Deze prachtige rondreis leidt u vanaf de hoofdstad Lissabon langs de kust via centro Portugal, naar Porto. Van prachtige historische paleizen in Lissabon tot heerlijke zandstranden en rustige baaitjes langs de zilverkust. Pittoreske kasteelstadjes en historische steden in een schitterend heuvellandschap. Werelderfgoed cultuur in Porto, heerlijke gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.Fly Drive Lissabon naar Porto via de kust

Laat u vanuit Lissabon langs de prachtige kustlijn van Portugal via Nazare en Aveiro meevoeren naar Porto en ontdek de mooie landschappen, culturele bezienswaardigheden, schilderachtige plaatsen en de heerlijke Portugese gerechten tijdens deze 8-daagse Fly Drive.

Deze reis kan worden aangepast naar uw wensen. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

Dag 1 - 2: Vertrek naar Lissabon - 2 overnachtingen in Lissabon

Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u naar Lissabon. Bij aankomst haalt u uw huurauto op het vliegveld en rijdt u naar uw hotel in Lissabon waar u 2 nachten zult verblijven. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een grote en dichtbevolkte stad aan de rivier de Taag, dicht bij de kust. Bewonder de kunst in het Museu Nacional de Arte Antiga, leer alles over tegels in het Museu Nacional do Azulejo of bekijk hedendaagse kunstwerken in het Museu Colecção Berardo. Ook aan historische gebouwen ontbreekt het er niet; één van de beroemdste oude kloosters is bijvoorbeeld Mosteiro dos Jerónimos in Belém. Baixa is de wijk waarin het Rossio-plein ligt, Bairro Alto staat bekend om het levendige horeca-aanbod en het uitgaansleven. U kunt deze laatste, dertig meter hoger liggende wijk bereiken met een door Gustave Eiffel ontworpen lift: de Elevador de Sante Justa.

Dag 3 - 4: Lissabon - Nazare - 2 overnachtingen in Nazare

Het strand van Nazaré, met zijn milde klimaat en natuurlijke schoonheid, bewaart een van de oudste vissertradities van Portugal. Het lange sikkelvormige strand met wit zand waar de stad aan zee grenst, is bekend om zijn grootsheid en om de bontgekleurde strandtenten die een contrast vormen met het blauwe water.
Dit is het Portugese strand met de kleurrijkste visserstradities. Hier ziet u vissersvrouwen die nog geheel volgens traditie gekleed gaan in zeven rokken. Als u naar de zee kijkt, ziet u aan de rechterkant een indrukwekkende kaap. Dit is Sítio, een 318 meter hoge rots die steil oprijst uit de zee. Hier heeft u een van de mooiste uitzichten van de Portugese kust.

Dag 5 - 6: Nazare - Aveiro - 2 overnachtingen in Aveiro

Aveiro is de hoofdstad van de Ria, een weidse laguneachtige baai waar het zoete water van de rivier Rio Vouga zich mengt met het zeewater. De stad wordt doorkruist door waterwegen waar gekleurde moliceiro-boten varen, waardoor het ook wel het Venetië van Portugal wordt genoemd. In de 16e eeuw brachten de ontwikkeling van de zout-, landbouw- en visindustrie en de eerste visserijonderneming in het verre Nieuw Land in 1501 Aveiro veel voorspoed en stadsrechten in 1515, verleend door koning D. Manuel I. Echter in de winter van 1575 vernietigden zware stormen het verbindingskanaal tussen de zeearm en de zee, waar de schepen door voeren naar Aveiro; hierdoor kwam de handel over zee stil te liggen, evenals de visserij en de zoutindustrie.

Dag 7 - 8: Aveiro - Porto - 2 overnachting in Porto

U verlaat Aveiro en rijdt naar Porto toe, waar u de laatste nacht zult verblijven. Vandaag en morgen heeft u tijd om Porto te bezoeken. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clérigos van de Igreja dos Clérigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palácio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Dag 9: Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Porto bezoeken. Uw huurauto kunt u op de luchthaven van Porto inleveren.Locatie


Vluchten
U vliegt naar Lisbon Airport (LIS)
U vliegt terug vanuit Porto Airport (OPO)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 8 overnachtingen in 4-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot dag:
 • Dag 1: Amsterdam - Lissabon
 • Dag 2: Lissabon - Sintra, ca 28 km
 • Dag 3 Sintra - Nazarem, ca 133 km
 • Dag 4 Nazare
 • Dag 5: Nazare - Aveiro, ca 147 km
 • Dag 6: Aveiro - Porto, ca 76 km
 • Dag 7: Porto
 • Dag 8: Porto
 • Dag 9: Porto - Amsterdam

Fly Drive Portugal Op Maat

Wilt u afwijken van de gepubliceerde route? Wenst u te verblijven in een speciale accommodatie? Wilt u een andere categorie huurauto? Of wilt u de reis verkorten of uitbreiden? Bij Vakantiestunt B.V. is elke fly drive naar Portugal mogelijk. Deze reis kan worden uitgebreid met extra overnachtingen in Pousada's of hotels naar keuze of een groter autotype. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

Beschikbaarheid
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive van Lissabon naar Porto via de kustroute 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail