Fly Drive Uniek Portugal in 12 dagen Afbeelding Fly Drive Uniek Portugal in 12 dagen
Fly Drive Uniek Portugal in 12 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Uniek Portugal in 12 dagen

***

plane hotel car


12 Dagen


Deze route is ontworpen voor degene, die het authentieke Portugal wilt beleven, om zo de schitterende natuur, cultuur en de tradities van het land te kunnen ontdekken. Gedurende uw reis, verblijft u veelal in unieke en charmante accommodaties, waar u de lokale cultuur kunt voelen, van de typisch Portugese gerechten kunt genieten ... maar uiteraard van ook de persoonlijke benadering, liefde en aandacht waar de Portugezen bekend om staan. Tijdens deze 12-daagse rondreis leert u het echte Portugal kennen. Ondergedompeld in de Portugese cultuur, rijdt u in uw eigen tempo langs de mooiste plekjes die dit land te bieden heeft.Dag 1: Aankomst in Lissabon

Na aankomst op de luchthaven, neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw eerste verblijfplaats.

Lissabon, hoofdstad van Portugal, gelegen aan de monding van de rivier de Tejo en vanwaar de Portugese boten overzee vertrokken in de 15e en 16e eeuw richting het oosten. In die tijd, de periode van maritieme ontdekkingen, werd de stad het centrum van een groot rijk.
Bekend om zijn historische, traditionele buurten, zult u versteld staan van wijken als Chiado, Bairro Alto en Alfama, het kasteel van Saint George en de prachtige uitzichten vanaf de diverse Miradouro, de bekende uitzichtpunten die Lissabon rijk is. Overnachting in Lissabon


Dag 2: Lissabon


Lissabon is een zeer diverse stad waar de oude wijken onderbroken worden door verrassend moderne elementen. Het Nations Park, of Parque das Nações zoals het in het Portugees heet, is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen park. In het gebied, aangelegd voor de wereldtentoonstelling vaan 1998, kunt u prachtige plekken vinden zoals het Aquarium van Lissabon, één van de bekendste ter wereld en het op één na grootste aquarium in Europa, het paviljoen van Portugal, een architectonisch meesterwerk van Alvaro Siza Vieira, of de Vasco da Gama-brug, de langste brug in Europa. Overnachting in Lissabon.


Dag 3: De kust van Estoril, Sintra en Ericeira met als eindpunt Santa Cruz


Een van de locaties die u niet mag missen tijdens uw verblijf in Portugal is Sintra, door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege het natuurschoon en de architectuur, met haar sprookjesachtige paleizen en weelderige vegetatie.

Cascais en de kust van Estoril zijn de charmante plaatsen met oude aristocratische tradities die u zult tegenkomen op uw weg langs de Atlantische Oceaan. Gekenmerkt door de witte zandstranden en de prachtige forten uit de 17e eeuw.

Ericeira, is een pittoresk vissersplaatsje 50 km ten noordoosten van Lissabon. Het wordt omringd door de Atlantische Oceaan en is een geweldige plek om uitstekende verse vis van de dag te hebben als lunch. Meer dan 50 restaurants en visrestaurants bieden een grote verscheidenheid aan gerechten, waarvan sommige beroemd en typerend zijn voor het Ericeira-gebied. Het historische dorp met zijn smalle geplaveide straatjes is een leuke plek om te wandelen en te genieten van een drankje. Overnachting in Ericeira of omgeving.


Dag 4: Obidos, Batalha en Fatima


Vandaag rijdt u naar het schattig pittoreske dorpje Obidos, waar u het Kasteel van Obidos kunt bezoeken, een van de 7 wonderen van Portugal.
Obidos is zeker een van de mooiste middeleeuwse dorpjes in Portugal, nog steeds omringd door Middeleeuwse muren. Binnen de muren vindt u de traditionele witgekalkte huisjes, versierd met veelkleurige bloembedden.

Ook een bezoek aan Batalha is een aanrader. Batalha staat bekend om het klooster van grote afmetingen en verfijnde gotische architectuur, gebouwd tussen de 14e en de 16e eeuw. De constructie was het gevolg van een gelofte van de toekomstige koning Johannes I aan de Maagd Maria, voor de strijd tegen de Spanjaarden: de Aljubarrota-veldslag (1385). Voor de artistieke waarde van dit monument verklaarde UNESCO het tot Werelderfgoed.

Ook een bezoek aan het bedevaartsplaatsje Fatima is de moeite waard. Fatima ligt in Centro de Portugal in de gemeente Ourem. Nadat een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima werd gemeld in oktober 1917, werd het dorp een rooms-katholiek bedevaartsoord. 3 km ten zuiden van Fatima kunt u de huizen waar de herderskinderen opgroeiden bezoeken. De plek waar Maria in 1917 verschenen zou zijn heet Valinhos en daar vlakbij kunt u de Heilige Weg volgen naar het heiligdom. U overnacht in Ourem.


Dag 5: Coimbra en Porto

U rijdt rustig noordelijk richting Porto. Onderweg kunt u stop maken in de gezellige universiteitsstad Coimbra, om te wandelen door de vele smalle steile straatjes van de oude binnenstad. Tussen de eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Se velha (oude kathedraal) en de Se nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat.

Eindpunt vandaag is Porto. De stad Porto dankt haar naam aan de gelijknamige beroemde versterkte wijn. Het oude centrum van Porto, Ribeira, staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


Dag 6: Porto

Porto is een historische stad dat bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die deel uitmaken van de oude wijk Ribeira tot aan de grote pleinen van de Avenida dos Aliados. De regio staat bekend om de productie van port, die nog steeds in de uitgestrekte kelders langs de oevers van de machtige rivier de Douro wordt opgeslagen. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.Dag 7: Douro Vallei, Marialva

Vandaag staat u een prachtige tocht te wachten met schitterende routes langs de Douro rivier. Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land. Rijd door het Marao-gebergte en bereid u voor op een van de mooiste landschappen ter wereld, met eindeloze rijen wijnstokken die langs de hellingen van de rivier de Douro liggen.

De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhão via het dorpje Peso da Régua. De 27 km lange weg met z’n 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Vooral in het voorseizoen en naseizoen is de natuur hier op z’n mooist.

In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. U verblijft in een mooie accommodatie in de omgeving van het Middeleeuwse dorpje Marialva. Dag 8: Alentejo via Belmonte, Trancoso Almeida en Marvao


Vandaag rijdt u de prachtige Alentejo binnen.
Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het dorpje Belmonte, bekend om een van de laatste Joodse gemeenschappen in Portugal, die hier eeuwenlang in het geheim moesten leven.
Trancoso en zijn kasteel waren het podium van de bruiloft van Koning Dinis en zijn vrouw Isabel, in 1282. Met indrukwekkende muren die nog steeds het kleine stadje omringen, springen andere bezienswaardigheden in het oog: verschillende herenhuizen met stenen wapenschilden, een schandpaal in Manuelijnse stijl en de kerk van Santa Luzia uit de 13e eeuw.

Almeida heeft zeer goed bewaard gebleven 12-puntige stervormige muren, in een stijl ontwikkeld door de Franse ingenieur Vauban in de 17e eeuw. Vanwege de ligging naast de Spaanse grens, was het getuige van vele veldslagen tussen Portugal en Spanje. Als u langs de muren loopt, heeft u een ongelooflijk uitzicht over het dorp en de omgeving. Overnachting in Marvao of omgeving.

 

Dag 9: Marvao


Vandaag staat een bezoek aan Marvao op het programma. Op 900m hoogte doemt dit kasteeldorpje op. Omgeven door enorme muren die naadloos overgaan in de rotswanden geven een paar poorten toegang tot een doolhof van middeleeuwse steegjes. Het maakt niet uit welke straat of trap u neemt, ze zijn allemaal even mooi. Het kasteel torent nog een stuk boven het stadje uit en biedt een fabelachtig uitzicht tot aan de Serra da Estrela. Overnachting in Marvao of omgeving.


Dag 10: Kust van Alentejo via Evora


Op uw weg naar de kust rijdt u door de prachtige Alentejo met haar schitterend glooiend heuvellandschap.
Uiteraard vergeet u niet een stop te maken in de monumentale stad Evora.

Evora heeft geen hoogtepunten, Evora is een hoogtepunt.
De UNESCO kon ook al geen keuze maken en heeft simpelweg alles binnen de stadsmuren tot werelderfgoed uitgeroepen. Terecht, want het is juist het harmonieuze geheel dat het stadje maakt tot wat het is. U vindt hier naast de vele monumenten een Romeinse tempel, een aquaduct, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes. De stad staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Ook buiten Evora is er veel te zien. Karakteristieke kurkeiken en olijfbomen kenmerken het afwisselende en golvende landschap met bosgebieden en akkers en op bijna iedere heuveltop ontdekt u wel een middeleeuws ommuurd vestingstadje. Overnachting in Comporta of omgeving.

Dag 11: Comporta en de kust van AlentejoDe kust van de Alentejo is gelegen tussen de monding van de rivier Sado en Zambujeira do Mar. De verrassende kustlijn is ongerept en wordt gekenmerkt door zon en zand, vriendelijke mensen en heerlijke gastronomie. Het schiereiland Troia heeft veel te bieden. Zo kunt u er heerlijke strandwandelingen maken en dolfijnen spotten! Ook cultureel erfgoed, die u 2000 jaar terug nemen in de tijd, zoals het paaldorp Carrasqueira en de Romeinse ruines van Troia, zijn hier te bewonderen. Comporta is een charmant plaatsje, waar u heerlijk aan het strand kunt verblijven en heerlijk kan eten. De kust tot Sines biedt aangename stranden zoals Pinheirinho en van Gale. Sines zelf, de geboorteplaats van de grote ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, is een van de belangrijkste steden aan de kust van Alentejo en heeft een traditionele vissershaven. Overnachting in Comporta of omgeving.


Dag 12: Terugreis

Vandaag reist u terug naar de luchthaven. Afhankelijk van uw vertrektijd, heeft u nog de tijd om te genieten van de kust. Voor uw reis naar de luchthaven dient u gedurende weekdagen rekening te houden met
ca. 2,5 uur. Op de luchthaven levert u uw huurauto weer in en stapt u op de vlucht naar huis.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
 • Belangrijke informatie autohuur
 • U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard


Overige Informatie
 • Day 1: Arrival at Lisbon.
 • Day 2: Day to explore the city of Lisbon.
 • Day 3: A day to explore the Coast of Estoril, Sintra and Ericeira. By the end of the day head to Santa Cruz.
 • Day 4: Óbidos, Fátima and Batalha.
 • Day 5: Departure towards Porto. On the way visit Coimbra.
 • Day 6: Leisure morning to explore the city of Porto, the capital of the north. Depart to Marialva, passing through the Douro Valley.
 • Day 7: Day at leisure to explore the region and enjoy the activities of the hotel.
 • Day 8: Departure to the Alentejo region, passing by Belmonte, Trancoso en Almeida. On the way visit as well the charming village of Marvão.
 • Day 9: Day at leisure to enjoy the hotel and the region.
 • Day 10: Hotel check out and departure to Comporta, passing by the World Heritage Site city of Évora for a visit.
 • Day 11: Day at leisure in the region of Comporta.
 • Day 12: Hotel check-out and departure to Lisbon's airport.

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive Uniek Portugal in 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail