Fly Drive Noord en Midden Portugal 11 dagen Afbeelding Fly Drive Noord en Midden Portugal 11 dagen
Fly Drive Noord en Midden Portugal 11 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Noord en Midden Portugal 11 dagen

***

plane hotel car


11 Dagen

Noord- en Midden Portugal - Deze 11-daagse individuele fly & drive brengt u van Porto naar Cascais. U bezoekt onderweg mooie plaatsen als Viseu, Coimbra, Fatima en Sintra. U heeft alle vrijheid om zelf de route tussen de plaatsen te bepalen. Wilt u ergens stoppen en van het prachtige uitzicht genietenOok dat heeft u zelf in de hand. Vanuit uw verblijf in Cascais kunt u de hoofdstad Lissabon bezoeken.Dag 1: Amsterdam - Porto

Bij aankomst in Porto haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Porto. Afhankelijk van hoe laat u aankomt, kunt u het prachtige centrum van de stad gaan ontdekken. Of even bijkomen van de vlucht op een van de vele terrassen met een lekker glaasje port.

Dag 2: Porto

Vandaag heeft u de hele dag om in Porto te besteden. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clerigos van de Igreja dos Clerigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palacio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.


Dag 3: Porto - Braga - Guimaraes - Porto

Vandaag reist u naar het noorden en bezoekt u de steden Braga en Guimaraes om uiteindelijk weer terug te keren in Porto. Voor veel mensen is Braga het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte. Ook vindt u hier de kathedraal Se de Braga uit de 12e eeuw. Het historische centrum van Guimaraes werd in 2001 door de UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard, vanwege de historische monumenten uit de Middeleeuwen. Terug naar Porto kunt u langs de plaats Paredes rijden, u volgt dan de Doura en komt door de mooie vallei van deze rivier.

Dag 4: Porto - Viseu en omgeving

U verlaat Porto en rijdt via Aveiro naar Viseu. Aveiro ligt aan het binnenmeer Ria de Aveiro en door de stad lopen een aantal kanalen, Canal de Sao Roque, Canal das Piramides en Canal dos Santos Martires. Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetie van Portugal genoemd. Eenmaal aangekomen in Viseu, kunt u ook hier verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Zo is er onder andere de Romaanse kathedraal met kloostergangen gebouwd in renaissancestijl


Dag 5: Viseu - Coimbra

Van Viseu reist u verder richten het zuiden naar Coimbra. U kunt er voor kiezen om de route door de Serra da Estrela te nemen. U bevindt zich hier midden in de grootste bergketen op het vasteland van Portugal.

Dag 6: Coimbra

Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Se velha (oude kathedraal) en de Se nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.

Dag 7: Coimbra - Fatima

De reis gaat verder naar de plaats Fatima. Onderweg komt u langs de plaatsen Alcobaca en Bathalha. Alcobaca staat bekend om het klooster uit de 12e eeuw dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De geschiedenis van het klooster is verbonden met het Portugese koningshuis en de strijd om de Moren terug te drijven. Ook in de plaats Batalha vindt u een klooster, het Mosteiro de Santa Maria da Vitoria. Rondom het dominicanenklooster staan verschillende witte huizen. Na deze plaatsen te hebben bezocht komt u aan in Fatima, een rooms-katholiek bedevaartsoord. U kunt hier onder andere de basiliek bezoeken.

Dag 8: Fatima - Cascais - Estoril

U laat Fatima achter u en rijdt via Obidos en Sintra naar Cascais. Het oude centrum van Obidos, dat nog volledig ommuurd is, is door UNESCO verkozen tot werelderfgoed. Het Castelo de Obidos uit de 12e eeuw bevindt zich in het oude centrum en is het zeker waard om te bezoeken. In de gezellige straatjes vindt u witte huizen die bijna allemaal met blauwe of oranje-gele strepen omlijnd zijn. In de omgeving van Sintra kunt u verschillende paleizen en kastelen. Zo is er het Paleis van Queluz, de oude zomerresidentie van de Portugese koningen, het Palacio da Pena, gebouwd rond een klooster en het Castelo dos Mouros. Cascais bevindt zich aan de Estoril kust van Portugal, een kust die zich uitstrekt van Lissabon tot aan de Atlantische Oceaan.


Dag 9: Cascais - Estoril

In Cascais kunt u het Museu Muncipal bezoeken. Dit museum bevindt zich in het paleis van de graven van Castro Guimaraes en is geschonken aan de gemeente Cascais in 1927. U kunt hier zien hoe de Portugese adel aan het begin van deze eeuw woonde. Ook het Museu do Mar (Zeemuseum) is een bezoek waard. Dit museum staat in het teken van de vissers en tradities van de stad Cascais.


Dag 10: Lissabon - Cascais - Estoril

Vanuit Cascais bent u met de auto binnen veertig minuten in Lissabon, of u neemt de trein/tram en bent hier binnen drie kwartier. Ook kunt u een taxi of bus nemen naar Lissabon. De hoofdstad van Portugal biedt veel bezienswaardigheden zoals de kloosters Mosteiro dos Jeronimos en Torre de Belem, die beide werelderfgoed zijn. Het centrum van Lissabon bevindt zich in de wijk Baixa. Hier vindt u het Rossio, het belangrijkste plein van de stad met verschillende restaurants. Ten oosten van het centrum bevindt zich de wijk Alfama, de oude volkswijk. In de steile straten, trappen en steegjes zijn verschillende fadohuizen en restaurants te vinden. Om de stad op een leuke manier te ontdekken, kunt u de tram nemen. Op tramlijn 28 rijdt een oude tram die veel door toeristen wordt gebruikt. Met deze tram kunt u onder andere de oudste en bekendste kerk van de stad bezoeken, de Kathedraal van Lissabon. Na het bezoek aan Lissabon keert u terug naar Cascais. U kunt er ook voor kiezen om deze laatste nacht in de hoofdstad door te brengen, neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Dag 11: Cascais - Lissabon - Amsterdam

Vandaag laat u de huurauto achter op de luchthaven van Lissabon en vliegt u naar Amsterdam.Vluchten
U vliegt naar Porto Airport (OPO)
U vliegt terug vanuit Lisbon Airport (LIS)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Dag tot Dag

 • Dag 1: Amsterdam - Porto
 • Dag 2: Porto
 • Dag 3: Porto - Braga - Guimaraes - Porto
 • Dag 4: Porto - Viseu en omgeving
 • Dag 5: Viseu - Coimbra
 • Dag 6: Coimbra
 • Dag 7: Coimbra - Fatima
 • Dag 8: Fatima - Cascais - Estoril
 • Dag 9: Cascais - Estoril
 • Dag 10: Lissabon - Cascais - Estoril
 • Dag 11: Cascais - Lissabon - Amsterdam

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Noord en Midden Portugal 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail