Fly en Drive Noord Portugal Compleet Afbeelding Fly en Drive Noord Portugal Compleet
Fly Drive Noord Portugal Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Noord Portugal Compleet

***

plane hotel car


10 Dagen

Tijdens deze Fly Drive Portugal ontdekt u het prachtige binnenland van Noord-Portugal. Een streek met ongerepte natuur, waar een indrukwekkend berglandschap door schitterende rivierdalen wordt afgewisseld. Op uw route komt u langs vele kastelen en burchten en bezoekt u leuke plaatsjes met een rijke historie. Hoogtepunten zijn onder andere Braga, Aveiro, Viseu, Lamego, Douro wijngebied, Vila Real, Chaves en Nationaal Park Peneda-Geres.Dag 1 - 2: Vertrek naar Porto

Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u naar Porto. Bij aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Porto waar u 2 nachten zult overnachten. Porto is op hetzelfde moment de naam van een stad en een versterkte wijn, een van de meest bekende in de wereld, in de wijnkelders van Vila Nova de Gaia, de zuidelijke rand van de rivier de Douro. Het historische centrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bewaart vele prachtige monumenten, namelijk uit de barokperiode die hedendaags behoort tot glorie en rijkdom die wordt bereikt met de handel in Port. Een bezoek aan de kathedraal (Sé), de kerk van Sint Franciscus, de Clerigostoren, de Ribeira en de kuststreek waar de rivier de zee ontmoet, Foz do Douro, mag u niet overslaan.

Dag 3: Porto - Viana do Castelo

Viana do Castelo staat bekend als het mooiste stad van Noord Portugal. De stad speelde een belangrijke rol in de ontdekkingsreizen van de 16e eeuw. Viana is rijk aan met wapens van adellijke families versierde paleizen, kerken, kloosters en drinkfonteinen, een cultureel erfgoed dat zeker een bezoek waard is. In het toeristenbureau (Posto de Turismo) is een brochure te verkrijgen met wandelingen rond verschillende thema's zoals manuelijnse stijl, renaissance, barok, art deco of azulejos. Vele straten van het historisch centrum leiden naar de Praça da República, het hart van de stad. Hier bevinden zich ook het gebouw Edifício da Misericórdia en de drinkfontein, beiden uit de 16e eeuw, en het oude Paços do Concelho (het vroegere gemeentehuis). Niet ver hier vandaan staat de romaanse kathedraal Sé, de moederkerk van Viana.

Dag 4: Viana do Castelo - Braga

Met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is Braga de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk. Na deze spirituele ervaring kunt u nog afbuigen naar Guimarães, de geboorteplaats van het koninkrijk Portugal. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Bragança is aan te raden.

Dag 5: Braga - Peso da Régua / Lamego

Vandaag vertrekt u richting het zuiden en kunt u via Guimaraes naar de Dourovallei rijden. U kunt er voor kiezen om een schitterende route langs de Douro rivier te volgen naar Pinhão. Houdt u van wandelen, dan is de Serra de Marão e Alvão, de vallei tussen deze twee bergheuvels een prachtig gebied om naar toe te gaan. In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. In de buurt van Peso da Regua kunnen wij voor u op aanvraag een wijnproeverij organiseren bij een lokale wijnmaker. Verder kunt u in Lamego de indrukwekkende Romaanse kathedraal en de prachtige barok kasteel bezoeken. Probeert u, voor u verder rijdt, nog de lokale specialiteit, een overheerlijke rauwe ham.

Dag 6: Peso da Régua / Lamego - Viseu

Deze oude stad met grijze stenen huizen maar ook veel groen, is een gezellige en levendige stad. Viseu werd uitgeroepen tot de Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit. Om de stad beter te leren kennen begint u best met een wandeling door het goed bewaarde historisch centrum. Vanuit de Rossio vertrekken er verschillende smalle middeleeuwse straatjes, waar verschillende kleinere handelszaken zijn gevestigd. De Adro da Sé, het plein voor de kathedraal, is de belangrijkste toeristische trekpleister. Hier overheerst graniet in een indrukwekkend geheel gebouwen bestaande uit het Paço dos Três Escalões waarin het Museu Grão Vasco is gehuisvest, de Kathedraal, de Varanda dos Cónegos (kanunnikenbalkon) en de Torre de Menagem; daar tegenover is er de Igreja da Misericórdia, eveneens een majestueus gebouw met een rococogevel die nog enige vrolijkheid op het sobere kerkplein brengt.

Dag 7 - 8: Viseu - Coimbra

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting naar Coimbra. Een stop bij Tarouca om het prachtige oude klooster te bewonderen is een absolute aanrader. Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Sé velha (oude kathedraal) en de Sé nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.

Dag 9: Coimbra - Aveiro

Vanaf Coimbra kunt u de kustweg nemen om onderweg naar Aveiro een tussenstop te maken, bijvoorbeeld in Figueira da Foz. Aveiro is gelegen aan het binnenmeer Ria de Aveiro. De stad wordt doorsneden door een aantal kanalen, waardoor het ook wel het Venetië van Portugal wordt genoemd. De gondels in de kanalen heten Barcos Moliceiros en geven een kleurrijk beeld aan de stad.

Dag 10: Terugreis

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Porto bezoeken. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Porto.Hotels


U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten
U vliegt naar Porto Airport (OPO)
U vliegt terug vanuit Porto Airport (OPO)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen in 3/4-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot dag:
 • Dag 1: Porto
 • Dag 2: Porto
 • Dag 3: Porto - Braga, ca 50 km
 • Dag 4: Braga - Guimarães, ca 20 km
 • Dag 5: Guimarães - Viseu, ca 176 km
 • Dag 6: Viseu - Serra da Estrela, ca 75 km
 • Dag 7:Serra da Estrela - Coimbra, ca 125 km
 • Dag 8: Coimbra
 • Dag 9: Coimbra - Fatima, ca 86 km
 • Dag 10: Fatima - Lissabon, ca 127 km
 • Dag 11: Lissabon
 • Dag 12: Lissabon
 • Dag 13: Lissabon - Cascais, ca 31 km
 • Dag 14: Cascais
 • Dag 15: Cascais - Lissabon, ca 31 km

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Noord Portugal Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail