Eilandhoppen Fly Drive Azoren Sao Miguel Faial Pico Sao Jorge en Terceira Afbeelding Eilandhoppen Fly Drive Azoren Sao Miguel Faial Pico Sao Jorge en Terceira
Eilandhoppen Fly Drive Azoren Sao Miguel Faial Pico Sao Jorge en Terceira ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

Eilandhoppen Fly Drive Azoren Sao Miguel Faial Pico Sao Jorge en Terceira

***

plane hotel car


12 Dagen

Maak kennis met de Azoren gedurende deze mooie 12 daagse Fly Drive en bezoek vier eilanden van de archipel. Op Terceira kunt u cultuur snuiven in het historische stadje Angra do Heroismo, dat herkend is door de Unesco als Werelderfgoed. Geniet van de fris- blauwe hortensia's en de bontgekleurde jachthaven met muurschilderingen van zeilers van over de hele wereld op Faial en laat u verleiden door het grootste eiland Sao Miguel met zijn kratermeren Lagoa das Sete Cidades en Lagoa do Fogo. De kracht van de aarde is hier te voelen in de geisers, de thermale bronnen, in de vulkaanmeren en in het smakelijke gerecht 'Cozido das Furnas' dat langzaam in een kuil in de grond wordt bereid.Dagprogramma

 

Dag 1: Amsterdam - Sao Miguel

Aankomst op Sao Miguel en per huurauto naar het overnachtingshotel in Ponta Delgada.
De prettige stad Ponta Delgada ligt aan een natuurlijke baai en heeft een rijke geschiedenis en erfgoed. U vindt hier de typische architectuur van huizen en gebouwen met witte muren met basalten details, opgeluisterd door ijzeren balkonnetjes. Maak een wandeling langs de jachthaven, waar u bij het zeezwembad en een gevarieerd aanbod aan bars en restaurantjes aangenaam kunt verpozen. Ponta Delgada kent verschillende monumenten, waaronder de moederkerk Igreja Matriz de Sao Sebastiao, uit de 15e eeuw, de kerken Igreja de Sao Jose en de Sao Pedro, het klooster en kapel de Nossa Senhora da Esperanca (in dit klooster wordt het beeld van de Senhor Santo Cristo dos Milagres aanbeden, het voormalige Jezuietencollege, het paleis Palacio de Sant'Ana (waar het hoofd van de regionale regering is gevestigd), het Museum Carlos Machado, het Forte de Sao Bras, de Paços do Concelho (gemeentehuis), en ook nog het gerenoveerde Coliseu Micaelense en het goed onderhouden Teatro Micaelense.

Maar de reden waarom Sao Miguel de bijnaam Het Groene Eiland heeft gekregen, moet u de natuur in. Hiervoor heeft u ruim de tijd de komende twee dagen.

Dag 2: Sao Miguel


Bezoek vandaag de bekende kratermeren van Sao Miguel.
Aan de westkant van het eiland ligt het massief van Sete Cidades, waar u de vulkanische kratermeren zoals Empadadas, Santiago Lake en natuurlijk de blauwe en groene wateren van Sete Cidades vindt, allen omringd door een weelderige vegetatie, kunt bezoeken. Er zijn verschillende uitkijkpunten coals Carvao en Vista do Rei. Op het hoogste punt van de caldeira, neemt een van de schilderachtigste paden van de wereld, de Cumeeiras Trail, u mee naar de vulkaankegel tot aan Furnas.
In Furnas is de beroemde 'cozido' te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.

Om erachter te komen waarom Sao Miguel wel het 'groene eiland' wordt genoemd, moet u de hoofdstad verlaten en de natuur intrekken. Dit bergachtige eiland wordt gevormd door twee vulkaanmassieven die door een centraal laaggebergte worden gescheiden. Het hoogste punt is de Pico da Vara op 1.105 m. hoogte, gelegen in het oostelijke massief.

Vandaag vertrekt u in westelijke richting langs de kust en komen door Relva en Feteiras, steeds omringd door het groen en met de zee op de achtergrond. Langzaam voert de weg omhoog naar het Lagoa das Sete Cidades (het meer van de zeven steden), tot aan het uitzichtpunt miradouro 'Vista do Rei'. Hiervandaan kunt u de gigantische krater in al zijn pracht bewonderden. Diep beneden liggen de twee meren, het Groene en het Blauwe meer, verbonden door een brug met bogen.
Sao Miguel is het eiland van de grote meren, dus vindt u iets verderop nog veel meer moois, zoals de meren van Santiago, Rasa, Canario, Eguas, Empadadas, Caldeirao grande en carvao.

De reis voert dan naar Ponta da Ferraria, waar het zeewater opgewarmd is met water uit vulkanische bronnen, zodat deze plek nu een Atlantische Thalassotherapie biedt in een unieke, natuurlijke omgeving. Weer wat verder komt u in Mosteiros, waar het de moeite waard is de baai en de vier eilandjes die hun naam aan deze plaats verleenden te bewonderen. Als u de brug Ponta da Bretanha passeert komt u op de noordelijke kuststrook terecht waar u de stad Ribeira Grande tegenkomt met prachtige herenhuizen, molens, kerken en tuinen.
Voor de tocht naar het meer Lagoa do Fogo, gaat u het binnenland in, door het gebergte Agua do Pau. U kunt pauzeren in Caldeira Velha, een klein meer met lauwwarm water dat wordt omgeven door een dicht bos van varens nodigt u uit tot een verkwikkende duik! Aangekomen bij het meer Lagoa do Fogo wacht u een fantastische uitzicht, helemaal tot aan de oceaan.
U daalt af richting Lagoa waar u de keramiekfabriek met het typische aardewerk kunt bezoeken. Een mooie rustpauze kunt u houden in Caloura, met zijn pittoreske, ambachtelijke vissershaven en een kleine baai. Eenmaal in Vila Franca do Campo moet u het niet nalaten een bezoek te brengen aan het eilandje Ilheu da Vila, een natuurreservaat met een prachtig zwembad op ongeveer 1 km uit de kust. Van juni tot september is er een bootverbinding met dit eilandje vanaf de kade Tagarete. Vergeet ook niet de beroemde Queijadas da Vila te proeven! Het meer Lagoa do Congro, in de buurt van deze stad, is ook een bezoek waard.

Dag 3: Sao Miguel


Vandaag rijdt naar het oostelijke deel van het eiland om het gebied rond Furnas te verkennen. Zoals Vale das Furnas dat met zijn kraters (caldeiras), warme water, modder, medicinaal water en meer dan twintig thermale bronnen, een van de grootste watercomplexen ter wereld. Poca da Beija staat bekend om de zwembaden met kristalhelder water en geneeskrachtige modder. Vlakbij het meer Lagoa das Furnas vindt u de kapel van Nossa Senhora das Vitorias en de plek waar het gerecht cozido nas caldeiras wordt klaargemaakt, met gebruik van de warmte van de aarde. Het Parque Terra Nostra is een van de mooiste tuinen van Sao Miguel uit de 18e eeuw, met een meer/zwembad met thermaal, ijzerrijk water. Om van het uitzicht te genieten kunt u terecht bij de miradouro do Pico do Ferro en die van Salto do Cavalo.

U rijdt weer terug naar de kust tot in Ribeira Quente, waar u het strand Praia do Fogo met lauwwarm water kunt bezoeken. U kunt ook doorrijen richting het stadje Povoacao, waar de eerste bevolking van het eiland Sao Miguel zich vestigde. Deze plek wordt omringd door 7 heuvels. Vanaf dit punt bevindt u zich in de gemeente Nordeste, een meer bergachtig gebied met een overweldigende vegetatie. U kunt hier een mooie wandeling maken door de speciaal uitgezette wandelroutes te volgen. Een aanrader is een stop te maken bij de bloemrijke uitzichtpunten, zoals die van Ponta da Madrugada, Ponta do Sossego, Salto da Farinha en Ponta do Estorninho. Als u graag vogels observeert kunt u het Centro Ambiental do Priolo bezoeken.

Als u de reis voortzet en Nordeste achter u hebt gelaten is de volgende stop, aan de noordkust van het eiland, Gorreana en Porto Formoso, om daar de theeplantages te bewonderen en de fabrieken te bezoeken. Vlak voor de aankomst in Ribeira Grande, kunt u nog een laatste blik werpen op de prachtige omgeving vanaf het uitzichtpunt Santa Iria. Daarna kunt u de snelweg terug nemen naar uw hotel in Ponta Delgada.

Dag 4: Sao Miguel - Faial

U levert uw huurauto in bij het vliegveld en vertrekt naar Faial. Na een klein uur vliegen, landt u op Horta airport. U huurauto staat voor u klaar en in enkele ogenblikken bent u bij uw hotel in Horta.

Door haar geografische ligging biedt de stad Horta een prachtig uitzicht op het eiland Pico en soms zelfs op Sao Jorge. Aan weerszijden van Horta bevinden zich Ponta da Espalamaca en Monte da Guia. Vanaf de uitkijkposten die u hier en in Monte Carneiro aantreft, heeft u een panoramisch uitzicht op de stad en de eindeloze zee.

De zeehaven in Horta staat bekend als een goed uitgeruste en gastvrije plaats, waar al vele jaren zeilboten van alle nationaliteiten en culturen aanleggen.

Het kleine en pittoreske Horta heeft verschillende bezienswaardigheden. De kerken Igreja de Sao Salvador, Igreja de Nossa Senhora da Carmo en Igreja de S. Francisco (die deel uitmaakt van het Museu da 'Arte Sacra' en het Museu da Horta) zijn hier maar enkele voorbeelden van.

Dag 5: Faial

De Estrada do Capelo, op weg naar de zuidkust, biedt een van de mooiste uitzichten van Faial ' Varadouro. In deze mooie baai bevindt zich de heuvel Morro do Castelo Branco met zijn zwarte rotspunten, wijngaarden en bloemen. Deze badplaats beschikt over verschillende natuurlijke zwembaden die zich in de basaltrotsen van vulkanische oorsprong hebben gevormd en er zijn ook enkele warmwaterbronnen.

In het uiterste westen van het eiland ligt de majestueuze Vulcao dos Capelinhos. De vulkaan getuigt van de laatste vulkaanuitbarsting die tussen 1957 en 1958 op de Azoren plaatsvond en voor nieuw land heeft gezorgd. Dit gebied doet sterk denken aan een maanlandschap.

Ook aan de Noordkust vindt u een opeenvolging van panoramische uitzichten. Deze zone is vanaf Horta toegankelijk via de weg die rond het eiland, langs het strand Praia do Almoxarife en het dorp Pedro Miguel loopt. Iets verder liggen Ribeirinha, Cedros en Ribeira Funda. Als u de weg nog verder volgt, komt u bij het strand Praia do Norte, met op 320 meter hoogte het uitkijkpunt Costa Brava, waar u een uitzicht heeft over Faja. Vervolgens kunt u het contrast tussen de zwarte lavavelden en de weelderige plantengroei in Faja da Praia en Norte Pequeno bewonderen.

Dag 6: Faial - Pico

U levert uw auto vandaag in bij het havenkantoor van Ilha Verde in, om daarna direct de ferry te nemen naar het tegenover gelegen eiland Pico. De overtocht duurt circa een half uur. Aangekomen in Madalena haalt u uw huurauto op bij het havenkantoor van Ilha Verde Uw hotel is tevens in de haven van Madalena gelegen. 

De uitgestrekte lavavelden die kenmerkend zijn voor het landschap van Pico worden door de plaatselijke bevolking lajidos' of terras de biscoito (koekjesvelden) genoemd. Het wijngaardlandschap van het eiland Pico, werd in 2004 door UNESCO erkend als werelderfgoed. De plaatsen Lajido da Criacao Velha en Lajido de Santa Luzia verdienen hierbij een bijzondere vermelding.

De immense vulkaankegel van de Berg Pico, de op twee na grootste vulkaan van de Atlantische Oceaan en tevens het hoogste punt van Portugal, domineert het landschap op het eiland. In de centrale krater van de vulkaan ligt een kleinere vulkanische kegel, Piquinho genaamd. De fumarolas (spleten waaruit gas ontsnapt) herinneren aan de vulkanische oorsprong van de berg. Op ongeveer 1250 meter hoogte, waar een bergwandeling begint, kunt u al een groot deel van het eiland Pico en de naburige eilanden Faial en Sao Jorge zien. Het is een vermoeiende tocht naar de top, maar het prachtige uitzicht op het zeldzaam mooie landschap is zeker de moeite waard. Als er geen wolken zijn kunt u zelfs de eilanden Graciosa en Terceira in de verte zien liggen.

Dag 7: Pico

Op Pico kunt u er ook voor kiezen een bootexcursie maken om walvissen te spotten. Deze lieve giganten van de oceaan zwemmen hier in de diepe voedselrijke wateren rondom de eilanden Pico en Faial. De duikbasis van waar deze excursies plaatsvinden is op loopafstand van uw hotel gelegen. Het is mogelijk deze excursie vooraf te reserveren indien u wenst. Een belevenis om niet snel te vergeten!

Dag 8: Pico ' Sao Jorge


Uw ferry vertrekt vandaag vanaf Madalena of vanaf Sao Roque naar Velas op Sao Jorge. 
Daar de boot in de ochtend vertrekt, levert u uw huurauto de avond vooraf in bij het havenkantoor in Madalena (op loopafstand van uw hotel). Indien u vanaf Sao Roque vertrekt, krijgt u een transfer in de ochtend vanaf uw hotel naar de haven. 
Aangekomen in Velas staat uw huurauto weer voor uw klaar bij het havenkantoor van Ilha Verde in Sao Jorge Velas. Er staat u een schitterende accommodatie te wachten op dit mooie eiland.

U levert uw auto vandaag bij het havenkantoor van Ilha Verde in, om daarna direct de ferry te nemen naar Sao Jorge. Na een kleine twee en een half uur varen komt u aan in Velas. Uw huurauto staat weer voor u klaar bij het havenkantoor van Ilha Verde in Sao Jorge Velas. Bovendien staat u hier een schitterende accommodatie te wachten op dit mooie eiland. 

Dag 9: Sao Jorge

In Sao Jorge valt direct het contrast op tussen de langgerekte bergketen in het midden van het eiland en de grillige, steile kustlijn met de fajas (landtongen) die verder lopen tot in zee. Omdat er op het eiland Sao Jorge meer dan 40 fajas te vinden zijn, wordt het ook wel het Eiland van de Fajas genoemd. Sommige zijn enkel toegankelijk te voet. De uitgezette wandelpaden zijn daarom de beste manier om ze te ontdekken. Er zijn verschillende paden aangepast aan elke fysieke conditie.

De Faja da Caldeira do Santo Cristo is de bekendste. De Faja dos Cubres heeft een kristalhelder meer en de Faja do Ouvidor beschikt over natuurlijke zwembaden.

Naast dit adembenemende kustlandschap zijn er nog de eilandjes en tevens natuurreservaat Ilheu dos Rosais en de Ilheu do Topo aan de meest oostelijke punt van het eiland, waar vele watervogels hun nest bouwen en waar u uitstekende exemplaren van de inheemse flora van de Azoren vindt.

In de centrale hoogvlakte van het eiland ligt de Pico da Esperanca, met zijn 1.053 m het hoogste punt van Sao Jorge. Hier kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht over het eiland en ziet u zelfs Pico, Graciosa, Terceira en Faial liggen.
U vindt hier drie natuurreservaten die de naam dragen van de bergen.

Vanaf de vele uitkijkpunten van het eiland, zoals de Miradouro da Ribeira do Almeida, Faja das Almas, Miradouro das Urzes, Faja dos Cubres en Miradouro do Norte Pequeno, kunt u genieten van prachtige uitzichten.

In Velas leggen de bezoekers die over zee komen aan in de haven van Portao de Mar. Van hieruit kunnen ze verder trekken naar het centrale plein van het stadje en een bezoek brengen aan de kerk Igreja Matriz de Sao Jorge met het aanpalende Museu de Arte Sacra.

In Urzelina is de kerktoren die eenzaam in het landschap met zwarte rotsen staat een opvallende verschijning. Enkel de toren is overgebleven nadat de kerk werd bedolven door de vulkaanuitbarsting van 1808. In Manadas kunt u een van de interessantste voorbeelden van barokarchitectuur op de Azoren bewonderen, de kerk Igreja de Santa Barbara (uit de 18e eeuw), met een wit-zwarte façade en een weelderig interieur. Calheta en Topo zijn pittoreske havens met eeuwenoude huizen en kerken, zoals de Igreja de Santa Catarina, het Museu de São Jorge en de Igreja de Nossa Senhora do Rosário.

De beddenspreien worden nog steeds met houten weefgetouwen gemaakt. U kunt de ambachtslieden aan het werk zien in Faja dos Vimes. Bij de handwerkcooperatie van Ribeira de Nabo kunt u deze beddenspreien, die bekend staan als de mantas de Sao Jorge, bewonderen.Dag 10: Sao Jorge - Terceira

Vandaag vliegt u vanaf de luchthaven van Sao Jorge naar uw laatste bestemming op de Azoren; Terceira.

Wat Terceira zo bijzonder maakt is het magnifieke contrast tussen de natuurlijke schoonheid van dit vulkanische eiland en het bewonderenswaardige cultuur in het historische centrum van Angra do Heroismo, de hoofdstad, die in 1534 werd gesticht en de eerste plaats op de Azoren was die stadsrechten verwierf. De stad is erkend als Werelderfgoed door UNESCO.

U kunt het historische centrum van Angra do Heroismo goed bekijken vanaf Alto da Memoria of vanaf het uitkijkpunt op de berg Monte Brasil. Het vormt een getuigenis van de koningen en voorname lieden die hier verbleven en een mooie architectuur nalieten die zich uitstrekt over de vele straten, steegjes, kerken, paleizen, herenhuizen, monumenten, pleinen en tuinen en die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

U moet een bezoek aan de forten van Sao Sebastiao en Sao Joao Baptista zeker niet overslaan. Het zijn unieke voorbeelden van militaire architectuur van meer dan 400 jaar oud. En verder zijn er natuurlijk, naast vele andere monumenten, nog de Sa Catedral uit de 16e eeuw, die wordt beschouwd als het grootste kerk van de Azoren, het paleis Palacio dos Capitaes-Generais, het gemeentehuis Pacos do Concelho, de kerk Igreja de Sao Goncalo, het paleis Palacio Bettencourt, het museum Museu de Angra, gehuisvest in het oude klooster van S. Francisco en de tuin Jardim Duque da Terceira, met vele, goed onderhouden plantensoorten.

Dag 11: Terceira

Vanuit Angra kunnen we de kuststreek van het eiland ontdekken. Het is de moeite waard met de auto tot aan het strand Praia da Vitoria te gaan, met op de achtergrond de eilandjes Ilhéus das Cabras, langs de baai Baía da Salga en langs de stranden met zwart zand, ingesloten door kliffen, zoals Porto Novo. Die stad heeft een uitgestrekt en beschut gelegen zandstrand, één van de gezelligste stranden van de Azoren. De rijkdom van het erfgoed beperkt zich met name tot de Moederkerk en het Forte de Santa Catarina, één van de vele forten die werden gebouwd ter bescherming van de baai van Praia. Ook het huis van de schrijver Vitorino Nemésio, die in zijn literaire werk steeds aandacht besteedt aan de archipel waar hij is geboren, is een vermelding waard. Uit panoramisch oogpunt biedt het uitzichtpunt Riviera, op de punt van de kaap Cabo een fantastisch uitzicht op de stad en de kust.

Als u doorrijdt over de kustweg rondom het eiland kunt u een bezoek brengen aan Agualva, met zijn beek en watermolens, aan Biscoitos, de streek waar de beroemde wijn Vinho Verdelho wordt geproduceerd, aan het Museu do Vinho (wijnmuseum) en aan de badplaatsen met natuurzwembaden, zoals in Ponta do Queimado. Daarna komt u door het bos Mata da Serreta, een park met een overdadige vegetatie en met uitstekend uitzicht op zee en op Doze Ribeiras, een populaire badplaats in de buurt van de stad Angra de Heroismo.

Dag 12: Terceira - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Amsterdam. U levert uw huurauto in op de luchthaven en stapt op het vliegtuig richting huis, na een fantastische vakantie op de Azoren, die u uw leven lang zal bijblijven.Locatie


Vluchten
U vliegt naar Ponta Delgada Airport (PDL)
U vliegt terug vanuit Lajes Airport (TER)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3/4-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot dag in het kort
 • Dag 1: Sao Miguel
 • Dag 2: Sao Miguel
 • Dag 3: Sao Miguel
 • Dag 4: Sao Miguel - Faial
 • Dag 5: Faial
 • Dag 6: Faial - Pico
 • Dag 7: Pico
 • Dag 8: Pico - Sao Jorge
 • Dag 9: Sao Jorge - Terceira
 • Dag 10: Terceira
 • Dag 11: Terceira
 • Dag 12: Terceira - Amsterdam

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Eilandhoppen Fly Drive Azoren Sao Miguel Faial Pico Sao Jorge en Terceira 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail