15 daagse Eilandhoppen Overweldigend Azoren Afbeelding 15 daagse Eilandhoppen Overweldigend Azoren
15 daagse Eilandhoppen Overweldigend Azoren ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

15 daagse Eilandhoppen Overweldigend Azoren

***

plane hotel car


15 Dagen

Vraag aan iemand die op de Azoren is geweest hoe zijn vakantie was, dan zal menig zeggen: overweldigend! Ieder eiland heeft een eigen karakter. Uiteraard ontbreekt São Miguel niet, maar ook Flores wordt niet overgeslagen. Dit kleine eiland krijgt vaak de titel 'het mooiste eiland van de Azoren'. Natuurlijk is er ook een bezoek aan Faial en Terceira en is er zelfs de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Corvo en Pico te bezoeken.Dag 1: São Miguel

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van São Miguel neem je de huurauto in ontvangst en rij je naar het overnachtingshotel voor de komende dagen, hotel The Lince of gelijkwaardig.

Dag 2-4: São Miguel

Bezoek elke dag een andere hoek van het eiland. Uiteraard ontbreken de bekende kratermeren niet, zoals de meren die Sete Cidades vormen. Bij het uitkijkpunt aangekomen laten de meren hun ware schoonheid zien, ze verschillen van kleur. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten door een culinaire route uit te stippelen. In Furnas is de beroemde 'Cozido das Caldeiras' te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.

Dag 5: São Miguel - Flores

De vlucht van vandaag gaat naar de meest westelijke punt van Europa, het eiland Flores. Verblijf hier de komende dagen in hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 6-7: Flores


Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Het eiland staat bekend om haar vele watervallen, de meren en steile rotswanden. Het kleine eiland meet ongeveer 17 km lang en is op zijn breedste punt 12 km. Ieder stukje van Flores is de moeite waard, pak daarom de huurauto en bekijk het kratermeer Lagoa Funda, de verticale lijnen van de rotswand Rocha dos Bordões of het meest westelijks plaatsje van Europa, Fajã Grande. Ook een leuke uitstap is de boottocht naar het kleine eiland Corvo, waar de tijd stil lijkt te staan. Geen bussen, geen stoplichten en geen fastfoodketens. Wel prachtige natuur en enkele mooie uitkijkpunten.

Dag 8: Flores - Faial


De reis gaat verder naar Faial, bekend om haar internationale haven. De overnachting is in hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 9-10: Faial

Het eiland Faial heeft een gevarieerd landschap. Van schitterende diepblauw baaien tot groene weilanden. Hortensia's, kleine witte huisjes en uiteraard de grootste jachthaven van de Azoren typeren dit eiland. Nu je toch op Faial bent kun je van de gelegenheid gebruik maken om een korte oversteek te maken naar het eiland Pico, bekend om haar gelijknamige vulkaan en de beroemde wijnvelden.

Dag 11: Faial - Terceira

Vlieg vervolgens door naar Terceira waar je de komende dagen verblijft in hotel Varandas do Atlântico of gelijkwaardig.

Dag 12-13: Terceira


Op het eiland Terceira maakt je kennis met het sfeervolle Angra, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken.

Dag 14: Terceira - São Miguel

De laatste etappe van de reis gaat terug naar het eiland waar je bent begonnen, São Miguel. Je verblijft de laatste nacht in hotel the Lince of gelijkwaardig.

Dag 15: São Miguel

Na het ontbijt wordt je per transfer naar de luchthaven gebracht om terug te keren naar Nederland.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag 1: São Miguel
Dag 2-4: São Miguel
Dag 5: São Miguel-Flores              
Dag 6-7: Flores      
Dag 8: Flores-Faial       
Dag 9-10: Faial      
Dag 11: Faial-Terceira               
Dag 12-13: Terceira     
Dag 14: Terceira-São Miguel     
Dag 15: São Miguel

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

15 daagse Eilandhoppen Overweldigend Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail