10 dagen fly en drive Eilandhoppen De Triangel Afbeelding 10 dagen fly en drive Eilandhoppen De Triangel
10 dagen fly en drive Eilandhoppen De Triangel ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

10 dagen fly en drive Eilandhoppen De Triangel

***

plane hotel car


8 DagenDagprogramma


Dag 1: Sao Miguel

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van São Miguel neem je de huurauto in ontvangst en rijdt u naar het overnachtingshotel voor de komende dagen, hotel The Lince of gelijkwaardig.


Dag 2: Sao Miguel

Vandaag bezoekt u de  de bekende kratermeren niet, zoals de meren die Sete Cidades vormen. Bij het uitkijkpunt aangekomen laten de meren hun ware schoonheid zien, ze verschillen van kleur. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten door een culinaire route uit te stippelen. In Furnas is de beroemde 'Cozido das Caldeiras' te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.


Dag 3: Sao Miguel - Faial

Vandaag vertrekt u naar Faial. Faial is een heuvelrijk en vooral divers landschap met een vulkanische geschiedenis, karakteristieke windmolens en grote hoeveelheden hortensias. In het oosten van het eiland, vanaf het uitkijkpunt Espalamaca, is er prachtig uitzicht over de buureilanden Pico, Sao Jorge en Graciosa. Een ander mooi vergezicht is de Flamengos vallei. Dit gebied heeft de vorm van een amfitheater en is tegenwoordig de bakermat voor de landbouw en melkproductie op Faial. Via de weg van de hortensias en het bos met Japanse ceders kan er doorgereden worden voor een bezoek aan de 400 meter diepe krater. Vanaf het uitkijkpunt loopt er een mooie wandelroute van 8 km die in ca. 2,5 uur kan worden gewandeld.

Dag 4: Faial

Een bezoek aan de haven Horta kan natuurlijk ook niet achterblijven. De internationale haven wordt voornamelijk aangedaan door zeilers die even op adem komen tijdens het oversteken van de Atlantische Oceaan. Werp eens een andere blik op de stad Horta. Dit kan vanaf de Monte da Guia, een kleine berg op het schiereiland voor de kust. Aan de andere kant van de baai van Horta ligt de baai en het strand Porto Pim, een beschermd gebied. Sluit het verblijf aan Faial af met een bezoek aan het maanlandschap van Capelinhos, ontstaan door een vulkaanuitbarsting in 1957.


Dag 5: Faial - Pico

Vandaag laat u de huurauto achter in de haven van Horta en neemt u de ferry naar Madalena op Pico. De tocht duurt ca. 40 minuten. In de haven van Madalena staat de huurauto voor u klaar en rijdt u naar uw accommodatie op dit schitterende eiland. 
Pico staat natuurlijk bekend om Ponta do Pico, de hoogste berg van Portugal. Maar ook om haar goede wijnen. De wijngaarden van Pico zijn opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Over de gehele lengte van het gebied staan basalten muren die de wijngaarden beschermen tegen natuurinvloeden. 

Dag 6: Pico

Op Pico kunt u er ook voor kiezen een bootexcursie maken om walvissen te spotten. Deze lieve giganten van de oceaan zwemmen hier in de diepe voedselrijke wateren rondom de eilanden Pico en Faial. De duikbasis van waar deze excursies plaatsvinden is op loopafstand van uw hotel gelegen. Het is mogelijk deze excursie vooraf te reserveren indien u wenst. Een belevenis om niet snel te vergeten!

Dag 7: Pico - Sao Jorge

Rijd na het ontbijt naar de haven van Madalena om de huurauto in te leveren. Stap vervolgens op de ferry die naar het buureiland Sao Jorge vaart. Aangekomen op Sao Jorge staat de nieuwe huurauto alweer klaar voor heel wat kilometers over dit bijzondere eiland. Rijd door naar het hotel voor de komende nachten, hotel Sao Jorge Garden of gelijkwaardig.

Dag 8: Sao Jorge

Sao Jorge is het eiland van de steile rotswanden, de kliffen en de fajas. Het is een langgerekt eiland met een bergketen die als rug' over het eiland loopt. Aan de kust liggen de fajas;kleine vlakke landtongen die zijn ontstaan door grondverzakkingen of lavastromen. Op Sao Jorge zijn wel meer dan 40 van deze fajas te vinden. Trek eropuit en bezoek de Faja das Almas met een prachtig uitzichtpunt. Daal vervolgens af naar het dorpje Calheta om de Faja Grande te bezoeken. Maak een mooie wandeling door het bosrijke park van Silveira' met de bergstroom Ribeira Seca. Een gebied met watermolens, bruggen en een rijk exotisch natuurschoon. Rijd vervolgens door naar Faja de Sao Joao. Dit gedeelte van het eiland staat bekend om het produceren van de kaassoort Sao Jorge kaas. Naar het schijnt wordt de melk geproduceerd volgens een oud Vlaams gebruik.

Dag 9: Sao Jorge - Sao Miguel

Vandaag vliegt u weer terug naar het eiland Sao Miguel.
U heeft de tijd om nog een ander stukje van dit eiland te bezoeken. 


Dag 10: Terugreis

Keer terug naar de luchthaven om de huurauto in te leveren en vervolgens terug te vliegen naar huis. Vluchten
U vliegt naar [] ()
U vliegt terug vanuit [] ()

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

10 dagen fly en drive Eilandhoppen De Triangel 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail